Haberler

Şahin: "Biz 15 Temmuz'da 'Korkma' ile Başlayan İstiklal Marşı'nın Her Bir Satırını Yeniden Yaşadık"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "15 Temmuz En Uzun Gece" paneline katıldı.

Şahin, KADEM tarafından Kent Konseyi Konferans Salonun düzenlenen panelde, unutulmaması gereken en uzun geceyi yeniden hatırladıklarını belirterek, herkes açısından ibret verici, ders alıcı ve bunun çıktılarının ömür boyu taşınacağı bir geceyi hep birlikte yaşadıklarını söyledi.

Mehmet Akif Ersoy'un "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" sözünü hatırlatan Şahin, "Biz 15 Temmuz'da 'korkma' ile başlayan İstiklal Marşı'nın her bir satırını yeniden yaşadık. 'Alçaklara uğratma sakın' dediği o cümleleri, 'siper et gövdeni dursun bu hayasızca' akın dediği o cümlelerin aynısını burada yaşadık" dedi.

Demokrasinin ekmek ve su kadar önemli olduğunu vurgulayan Şahin, "27 gün boyunca sabahlara kadar meydanları terk etmeyen ve yarısının kadınların oluşturduğu vatandaşlarımı alkışlıyorum" şeklinde konuştu.

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin ardından dünya görüşü ne olursa olsun önemli olanın vatan, bayrak ve ezan kutsalının üzerinde bir üste çıkılabilindiğinin gösterildiğini dile getiren Şahin, "En çok canımın acıdığı filimdir rahmetli Adnan Menderes'in hayatı.. O kadar ağır gelirki bana.Dar ağaçına giderken boynunda, üstünde kefeniyle dönüp bakıyor. O kadar etkilemişti ki beni iki gün önce Eskişehir'de korkunç bir miting yapıyor, insan seli Eskişehir. Bir Eskişehir aklına geliyor, dönüp bakıyor boş meydan.O boş meydandan dolayı, o boşluktan dolayı onu yok ettiler. Ama Cumhurbaşkanımızın arkasında bütün meydanlar vardı ve bütün hesapları bozdular" ifadelerini kullandı.

"Kilis ve bölge huzur görmedi"

"Nisan ayındaki (Darbeci Tuğgeneral) Semih Terzi, (Terzi'yi vuran şehit) Ömer Halisdemir kardeşimizin vurduğu generalin sınırın emanet edildiğini görüyoruz" diyen Şahin, "Sınır ona emanet. O adam burada görev yaptığı sürece Kilis ve bölge huzur görmedi. İşte şimdide geberdi gitti. Onlara şunu söylüyorum, aslında bunları kitapta okutmak gerekiyor. Birgün önce 14 Temmuz'da şerefli bir komutanın çocuğu ve eşiydin. Bu çocuklar ve eşler şimdi kendini nasıl anlatacak, nasıl tanımlayacak. Hiç mi insan itibarını, şerefini, onurunu ve namusunu düşünmez. Bu nasıl akıl tutulması. Biz PKK'ya ne diyoruz? Hep cehaletten besleniyor. Çocuklarımızı okutalım, okutalım. En eğitimlisi ve en zekileri nasıl bu hale geliyor. Bilimsel olarak çıkarılması gereken bir sonuçla karşı karşıyayız. Bu hale bunlar nasıl geliyor. Nasıl kendimizi vuran bir sisteme dönüşüyor. ve en büyük zararı Müslüman dünyaya, İslama veriyor. Adına ılımlı koyuyor, yanına diyalog koyuyor bizi perme perişan ediyor" ifadelerine değindi.

FETÖ'nun insanların güzel duygularını kulllandığını belirten Şahin, "Birilerini besleyen bir sisteme dönüştüren bir yapıdan bahsediyoruz. ve 40 yıldır bekleyen bir yapıdan bahsediyoruz. Nasıl bir sabır, nasıl bir ihanet, nasıl bir takiye" şeklinde konuştu.

"10 yılda bir demokratik kesintiye uğratan bir yapı"

Her şerden bir hayır olduğunun altını çizen Şahin, "Bizi 10 yılda bir darbe yapan bir sistemden bahsediyoruz. Ali, Veli, Mehmet hiç farketmez. Bir sistematik sorunumuz var bizim. 10 yılda bir bizi demokratik kesintiye uğratan bir sistemden bahsediyoruz. Bütün dünyada 200 yakın darbe olmuş ve her birinin çıktılarına göre herkes kendini yeniden yapılandırmış. İstihbaratını, devlet sistemini ve askeri sistemini yeniden yapılandırmış. Şu anda bu bize bu fırsatı verdi. Aslında biz bunu çok konuştuk MKYK'da askeri okuldaki müfredatı değiştirmeden tutun, bu sistemi tamamen sorgulamadan. Ama bunu yapabilecek toplumsal mutabakatı sağlamakta çok zorlandık. Ama şimdi elimiz çok güçlü. Allahın izniyle bu sistematik yapı, hepimiz faniyiz, Cumhurbaşkanımızda fani. Geriye kalanların sistematik zayıf halkalarını güçlendireceği yeni bir fırsat doğurdu Yüce Mevlam bize. Dolayısıyla buradan zayıf halkayı kuvvetlendirecek şekilde yeniden yapılanmamız daha sağlam yarınlara hazırlanmamız gerekiyor" dedi.

AK Parti'nin her krizden güçlenerek çıktığını ifade eden Şahin, başlarında güçlü ve krizi çok iyi yöneten bir kaptan bulunduğunu aktardı.

Moderatörlüğünü gazeteci Sabiha Doğan'ın yaptığı panelde, AK Parti MKYK Üyesi Edibe Sözen 15 Temmuz gecesi ve FETÖ'nun iç yüzünden bahsederken, AK Parti Gaziantep eski milletvekili Prof. Dr. Derya Bakbak da darbe girişimi gecesi Gazianteplilerin demokrasiye nasıl sahip çıktığını anlattı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

En Uzun Gece Fatma Şahin Eskişehir Gaziantep Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
title