Haberler

Bursa'daki Sahillerde Cankurtaran Sayısı Artırıldı

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediyesi, muhtemel boğulma olaylarına karşı Gemlik, Mudanya, Karacabey ve İznik sularındaki cankurtaran botu sayısını 5'ten 9'a çıkardı.

Aşırı sıcaklarla birlikte sahillerde yaşanan yoğunluğu göz önüne alan Bursa Büyükşehir Belediyesi, muhtemel boğulma olaylarına karşı Gemlik, Mudanya, Karacabey ve İznik sularındaki cankurtaran botu sayısını 5'ten 9'a çıkardı.

Yeni 4 cankurtaran botunun denize salınması dolayısıyla Gemlik'e bağlı Küçükkumla sahilinde tören düzenlendi. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa sahillerindeki güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkarıldığını söyledi. İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı 19 personelle Gemlik'e bağlı Karacaali, Küçükkumla ve Kumsaz, Mudanya'ya bağlı Trilye ve Kumyaka ile Karacabey'e bağlı Yeniköy beldelerinde 5 botla cankurtaran hizmeti verdiklerini belirten Başkan Altepe, yeni alınan 4 cankurtaran botuyla bu sayının 9'a çıktığını ifade etti. Başkan Altepe, yapılan ilavelerle birlikte, deniz ve gölden faydalanan vatandaşların yüzme güvenliğini tehdit eden tüm tedbirlerin kontrol altına alındığını belirtti.

Başkan Altepe, konuşmasında deniz güvenliğiyle ilgili yaptıkları çalışmalara da değindi. Bursa'da yaz girişi yüzmeye uygun olmayan yerlere uyarıcı 203 tabela dikildiğini, yüzme için güvenli 27 alan belirlendiğini, güvenli alanların 10 bin 200 metre mantar şeritle kaplandığını belirten Başkan Altepe, mobilize 19 itfaiye erinin sürekli olarak cankurtaran hizmeti verdiğini kaydetti. Aldıkları her türlü tedbire rağmen vatandaşa da iş düştüğüne, tehlikelerden korunma ve üzücü olayların yaşanmaması adına halkın daha bilinçli hareket etmesi gerektiğine değinen Başkan Altepe, "Üzücü olayların yaşanmaması için herkesin Büyükşehir Belediyesi'nce koyulan kurallara uyması gerekiyor" dedi.

Cankurtaranların denize salınması törenine katılan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise, Büyükşehir Belediyesi'nin insana önem veren yönetim farkını bugün bir kez daha yaşadıklarını anlattı. 3 yıldır alınan önlemler sayesinde Gemlik sahillerinde herhangi bir ölümlü olaya rastlanmadığını vurgulayan Yılmaz, "Daha önce her yaz ortalama 15 vatandaşımızı kaybederdik fakat çok şükür her geçen gün artırılan tedbirlerle birlikte 3 yıldır boğulma olayını unuttuk. Gemlik ve ilçeleri için gerçekleştirdiği çalışmalar ve bizlere verdiği desteklerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe'ye teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Başkan Altepe, Küçükkumla sahilinde vatandaşlarla sohbet edip sıkıntılarını dinledi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cankurtaran Mudanya Gemlik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title