Haberler

Sahillerde bayram yoğunluğu -

Ramazan Bayramı tatili nedeniyle Mersin sahillerinde yoğunluk yaşanıyor.

Ramazan Bayramı tatili nedeniyle Mersin sahillerinde yoğunluk yaşanıyor.

Bayram tatili dolayısıyla kısa süreli de olsa tatil planı yapan vatandaşlar Mersin'in birçok halk plajında tatilinin tadını çıkarıyor. Kimi ailesiyle kimi de arkadaş grubuyla yöreye gelenler plajlarda sohbet edip kitap okuyor veya güneşlenip yüzerek zaman geçiriyor.

Çocuk, yaşlı demeden tatil keyfini çıkaranların arasında yer alan kimi engelliler de tekerlekli sandalyeleriyle ailelerinin yardımıyla denize giriyor.

Alata Plajı Sorumlusu Ayhan Hamiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram tatilinin başlamasıyla plajlardaki doluluğun zaman zaman 3 kat arttığını söyledi.

Tesislerinde Ankara, İstanbul gibi büyükşehirlerin yanı sıra komşu illerden de tatile gelenlerin bulunduğunu ifade eden Hamiş, ortamın sakinliği ve uygunluğundan halk plajlarının aileler için tercih unsuru olduğunu belirtti.

Tatilini Mersin'de geçiren Nazlı Merten iş yoğunluğunun ardından gelen bayram tatilinin herkes için iyi olduğunu kaydetti. Tatilin Türkiye'de insanlar için artık ihtiyaç haline geldiğini; Ankara, İstanbul gibi yerlerde yoğun çalışma ortamında bulunanlar için bu tür tatillerin "can simidi" olduğunu ifade eden Merten, "Bizim tercihimiz de Mersin oldu. Hem fiyatlar uygun hem de denizi güzel. İnsanın üzerindeki tüm olumsuz etkileri alıp götürüyor deniz suyu. İş hayatınızda üzerinize yapışan o gerginliği atmış oluyorsunuz" dedi.

Ailesi ve arkadaşlarıyla tatilini Mersin'de geçiren İsmail İnal da Ankara'ya yakın olmasından dolayı tatil için Mersin'i seçtiklerini, tercihinden dolayı da memnun olduğunu söyledi.

İnal, Akdeniz sahillerinin yerli turizm için en ideal yer olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Ramazan Bayramı İstanbul Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title