Haberler

Sahiller 'Bacanak' Projesi ile Daha Güvenli Olacak

Bartın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi ortaklığında yürütülen Bartın Cankurtaran Altyapısının Kurulması (BACANAK) BAKKA Projesinin uygulamaları düzenlenen törenle başladı.

Bartın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi ortaklığında yürütülen Bartın Cankurtaran Altyapısının Kurulması (BACANAK) BAKKA Projesinin uygulamaları düzenlenen törenle başladı. Arıönü Köyü Mugada sahilinde yapılan törene Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç, İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur, İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, İl Genel Meclisi Başkanı Kanan Dursun, İl Özel İdaresi genel Sekreteri İbrahim Kayış. daire amirleri,köy muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Proje açılış töreninde konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış proje hakkında teknik bilgiler verdi.

Kayış, "BACANAK projesi ile Güzelcehisar, Çakraz, Mugada, Hatipler, Büyükkızılkum Kumsallarında Cankurtaran Hizmeti sağlanması ve gerekli ekipmanların temini sağlanmıştır. Ayrıca suda boğulma, yaralanma, ve çeken akıntı olayı hakkında bilgilendirme yapmak ve cankurtaran hizmetlerinin daha bilinçli yapılması hedeflenmiştir" dedi.

"BÜYÜK FAYDA SAĞLAYACAK"

İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun ise bütçe olarak küçük ama sağlayacağı fayda bakımından çok büyük olduğunu belirterek projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

"PROJEYİ ÖNEMSİYORUZ"

Bartın Milletvekili Av Yılmaz Tunç da törene katılanları selamlayarak başladığı konuşmasında Bartın da boğulma vak'alarının ve ölümlerin yaşanmaması için bu projenin gerçekleştirildiğini ve Bartın Halkının daha güzel ve iyiye layık olduğunu belirterek projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Milletvekili Tunç, "İnsanlarımızın güvenli şekilde denize girip, tatil yaptığı boğulmaların olmadığı bir Bartın dilerim. Çünkü bir insanı kurtarmak insanlığı kurtarmaktır. Bu proje bu yüzden çok önemlidir" dedi.

"TÜM İMKANLARI SEFERBER ETTİK"

Vali Seyfettin Azizoğlu ise, son derece güzel ve önemli bir projenin başladığını, bu önemli projenin hayata geçirilmesi için çalışan tüm kurumlara teşekkür ederek kazasız ve belasız bir sezon temennisinde bulundu. 70 kilometre sahili bulunan Bartın'da çağın gereklerine göre hizmet etmenin görevleri olduğunu da aktaran Azizoğlu, "Bu nedenle insanlarımızın daha rahat ve güvenli tatil yapmaları için tüm imkanları seferber ettik" dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar tarafından ekipman ve malzemeler hizmete sunuldu. Cankurtaranların tatbikatı ve gösterileri alkışlarla izlendi. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Kayış Yılmaz Tunç Cankurtaran Bartın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title