Haberler

Sahile Vuran Taşlar Duygularına Tercüman Oldu

Güncelleme:

Mersin'de 20 yıldır reklam sektöründe çalışan 47 yaşındaki Tülin Şahin Okay, günlük hayatta etkilendiği olaylardan ilhamla, sahilden topladığı taşlarla heykel yapıyor.

HAKAN CAN ŞAHİN - Mersin'de 20 yıldır reklam sektöründe çalışan 47 yaşındaki Tülin Şahin Okay, günlük hayatta etkilendiği olaylardan ilham alarak sahilden topladığı taşlarla heykel yapıyor.

Okay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, taşlara dokunmanın kendisine mutluluk verdiğini söyledi.

Eserlerini topladığı taşların doğal formlarını değiştirmeden yaptığını ve bu nedenle çevresindekiler tarafından çok beğenildiğini ifade eden Okay, "Heykel sanatıyla ilgilenmeye başladıktan sonra heykelle ilgilenen arkadaşlarımın da etkisiyle bu işi daha soyut çalışmalara dökmeye başladım. Bu çalışmalarımı yaklaşık 3 yıl önce sanat çalışmalarına dönüştürdüm. Sahil yürüyüşlerinde topladığım taşlarla yaptığım heykellerde, kendi gündelik hayatımda yaşadığım kimi çelişkileri, etkilendiğim kimi şeyleri heykellerime yansıttığımı fark ettim" dedi. Okay, şunları söyledi:

"İlk başlarda taşları toplarken -tabii ki oldukça birikmişti- eşim bana 'bu taşlar en sonunda ne olacak?' diye soruyordu. Taşları, yığın halinde saklıyordum ve hiç kimseye dokundurtmuyordum. Daha sonra bu heykelleri yapmaya başladım. Bu tür heykeller ortaya çıkmaya başlayınca eşimle beraber çıktığımız sahil yürüyüşlerinde o da bana heykellerim için taş toplamaya başladı. Hatta öyle bir zaman oldu ki daha önce 'Bu taşları ne yapacağız Tülin' diyen eşim, artık taş toplarken kızıma 'Kızım annenin ne yapacağı belli mi olur bir yerde kullanır' demeye başladı. Bu konuda eşim bana çok destek oldu."

Taşlarla duygularını dile getirdi

Heykel yapımında sadece denizden çıkan doğal taşları kullandığını belirten Okay, şunları kaydetti:

"IŞİD zulmünden ve savaştan kaçan insanların dramını izliyorduk haberlerde. Kadınlar, çocuklarını ve yaşlılarını sırtlayıp, aç ve susuz çorak dağlarda zulümden kaçmaya çalışıyorlardı. Bundan çok fazla etkilenmiştim ve elimizden de bir şey gelmiyordu. Bu üzüntüyü, Yezidi kadınların dramını ve savaşa karşı öfkeyi, yapmış olduğum Şengal Dağı heykelime yansıtmış oldum."

Toplumda kadınların her zaman anne veya eş olarak anıldığını, kadının kendisine ait özgün kimlik ve özelliklerinin hiçe sayıldığını ifade eden Okay, "Kadının kendisine ait olan bir bedeni vardır ve kendisine ait olan bir cinselliği vardır. Kadının unutulan cinselliği konusunu da başka bir heykel çalışmamda anlatmaya çalıştım" dedi.

Okay, ilerleyen zamanlarda sahilden topladığı taşlarla yaptığı heykelleri sanatseverlerle buluşturmak için sergi açmayı planladığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Tülin Şahin Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title