Haberler

7 Kişilik Şebeke, Sahibinden Habersiz 80 Dönümlük Araziyi Sattı

Güncelleme:

Mamak'ta 80 dönümlük araziyi İstanbul'da yaşayan sahibinden habersiz, sahte kimlik ve evrak düzenleyip 5,5 milyon liraya sattıkları öne sürülen 7 kişi tutuklandı.

Ankara'da akıllara durgunluk veren bir dolandırıcılık olayı yaşandı. Mamak ilçesinde, 80 dönümlük araziyi İstanbul'da yaşayan sahibinden habersiz, sahte kimlik ve evrak düzenleyip 5,5 milyon liraya sattıkları öne sürülen 7 kişi tutuklandı. Dolandırıcılığı, emlakçının telefonu ortaya çıkardı.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden alnan bilgiye göre, alışveriş merkezi yakınındaki 80 dönümlük arazinin, sahibinin bilgisi dışında satıldığı ihbarı üzerine, Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği bünyesinde özel ekip oluşturuldu.

7 KİŞİLİK ŞEBEKE GÖZALTINA ALINDI

Çalışma kapsamında yaklaşık 600 saatlik güvenlik kamerası ve MOBESE kayıtlarını inceleyen özel ekip, dolandırıcılığın 7 kişilik şebeke tarafından gerçekleştirildiğini belirledi.

Bunun üzerine Ankara ve İstanbul'da düzenlenen operasyonlarda Tolga T, Murat İ, Metin Y, Ziya D, Hatice Y, kızı Emine A. ve kardeşi Alaaddin Y. gözaltına alındı.

135 BİN LİRAYA EL KONULDU

Murat İ'nin arazi satışından elde ettiği değerlendirilen lüks otomobil ve üzerindeki 135 bin liraya el konuldu. Satışı gerçekleştiren tapu görevlilerine ilişkin de çalışma başlatıldı.

Daha önce benzer 3 dolandırıcılığa karıştıkları öne sürülen zanlılar, nöbetçi mahkemece tutuklandı.

DEĞERİNİN YARISINA SATTILAR

İstanbul'da gözaltına alınan Tolga T. ve Murat İ'nin, irtibat kurdukları Metin Y. ve Ziya D'nin, okuma-yazma bilmeyen Hatice Y, kızı Emine A. ve kardeşi Alaaddin Y'yi arsa sahibinin akrabaları gibi tanıttıkları, bu kişiler için sahte kimliklerle telefon hattı açtırdıkları, Balgat'ta lüks ev ve minibüs kiraladıkları tespit edildi.

Ayrıca, Hatice Y'nin arsa sahibinin imzasını taklit edebilmesi için çalıştırıldığı, emlakçıları lüks minibüsle gezen Hatice Y, Emine A. ve Alaaddin Y'nin, piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 80 dönümlük araziyi 9 hissedara 5,5 milyon liraya sattıkları belirlendi.

DOLANDIRICILIĞI EMLAKÇININ TELEFONU ORTAYA ÇIKARDI

Taşınmazı dolandırıldığından habersiz satın alan müşteri, yapmayı planladığı projeler için araziye gittiğinde emlakçıyla karşılaştı. Araziyi satın almak isteyen, başka birine satıldığını öğrenen emlakçı, taşınmazın gerçek sahibini telefonla arayarak, "Madem araziyi satacaktınız, keşke bana haber verseydiniz" dedi.

Bunun üzerine arazinin sahibi kadın, durumu avukatı aracılığıyla polise bildirdi. İstanbul'da yaşayan arazi sahibinin, taşınmazı 1997'de satın aldığı öğrenildi.

"E-DEVLET UYGULAMASINDAN TAPU KAYITLARINIZI KONTROL EDİN"

Emniyet yetkilileri, benzer dolandırıcılık olaylarının yaşanmaması için "e-Devlet" uygulamasından tapu kayıtlarının kontrol edilmesi uyarısında bulundu.

Yetkililer, dolandırıcıların özellikle uzun süre alınıp satılmayan, sahipleri yurt dışında olan arazileri seçtiğini belirtti.

Kaynak: AA / Ekonomi

İstanbul Mamak Memur Emlak Yaşam Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (47)

gülsüm Mobil-ANDROID:

sonuna kadar akp

2
89
yanıtYanıtla
aliMobil-ANDROID:

DUNYADA DOLANDIRICILIKTA NAM YAPTIK

49
1
yanıtYanıtla
AKREP KRALMobil-ANDROID:

Alparslan denen Avanak apti şu andaki hükümet akp olduğuna göre bu durumda suçlu akp hükümeti git kendine çarşıdan 1 kilo beyin al...

36
4
yanıtYanıtla
O da olurmobilWeb@haberler.com:

AKP yakında bunu da siyasi malzeme yapar. Bize oy verin bunları bitirelim diyebilir.

19
18
yanıtYanıtla
yarbay:

tapu memurlarıda ısını bılıyo artık

35
1
yanıtYanıtla
memolimobilWeb@haberler.com:

Alayı hırsız bunların. Şirket çok geniş tapuda.bankada.noterde.daha biçık yerde..o yüzden siz siz olun 5 kere inceleyin..kontroll edin...

25
2
yanıtYanıtla
ELBİSTANLI:

K. Maraş Elbistanda da aynı şekilde sahte noter vekaletiyle tirilyonluk yer satmaya çalışan 2 şebeke üyesi tapudaki memurun uyanıklığı sebebiyle yakayı ele verdiler. Memlekette sahtekar çok , yüzüne olmazsa arkandan da sahtekarlık yapabiliyorlar, bu işin cezası az 20-30 yıl ver bakalım bir daha yaparlarmı

26
0
yanıtYanıtla
6 AY DA SALIYORLAR:

LAN TUTUKLANDIDA NE OLDU NE. . . SALACAKLAR 6 AY DEĞİL Mİ SÜRESİ. . . . GASP HIRSIZLIK ÇALIŞTIRACAKLAR TAŞ OCAKLARINDA ELİ KOLU ZİNCİRLİ BORCUNU ÖDEYENE KADAR. . .

26
0
yanıtYanıtla
Hacı BağırtanmobilWeb@haberler.com:

İdam edilsinler.

22
2
yanıtYanıtla
yabanci:

özellikle yurt disindan gelipte ev arsa satin alan ve dolandirilan onlarca insan taniyorum. Ve bu insanlar Türkiye´de yol yordam bilmediklerinden daha sonrada baskalari tarafindan dolandiriliyorlar, ne olacak bu isin sonu diye kendi kendime soruyorum. Hükümet sorumlu diyenlerden degilim, ama ortada caydirici kanunlar yok.

20
1
yanıtYanıtla
Tüm 47 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title