Haberler

Sahaf Festivali Beyoğlu'na Veda Etti

Güncelleme:

Beyoğlu Belediyesi'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği 9. Beyoğlu Sahaf Festivali Beyoğlu'ndaki okulların yoğun katılımıyla tamamlandı.

Festivali ziyaret eden öğrenciler kitapların arasında kaybolurken kendilerine bu imkanı sunan, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'a teşekkür ettiler.

Beyoğlu Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Beyoğlu Sahaf Festivali öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Öğretmenleri eşliğinde kitap festivalini ziyaret eden öğrenciler sahaf dükkânları arasında vakit geçirmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, bu imkanı sunan Beyoğlu Belediyesi ve Başkan Ahmet Misbah Demircan'a teşekkür ettiler.

ÖĞRENCİLER KİTAPLAR ARASINDA KAYBOLDU

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kültür Kenti Vakfı ve Beyoğlu Belediyesi işbirliğiyle bu yıl 9'uncusu düzenlenen "Beyoğlu Sahaf Festivali" 23 gün süresince Tepebaşı'nda her kesimden okuyucuyu ağırladı. 71 stantta 91 sahafın yer aldığı festivalde eskiçağ ve yeniçağ tarihinden coğrafyaya, edebiyattan roman ve hikâyelere kadar pek çok ürünün bulunduğu festival ilçede buluna okulların da ilgi odağı oldu. Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonuyla Beyoğlu'ndaki tüm okullar sahaf festivalini ziyaret ederek öğrencilerin okuma alışkanlığı kazanması, erken yaşlarda kitap sevgisi aşılanması sağlandı.

SAHAF FESTİVALİ ÖĞRENCİ İÇİN ÇOK GÜZEL BİR YER

Güner Akın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mustafa Salihoğlu kitaplar arasında dolaşmaktan büyük keyif aldığını belirterek, "Buraya Beyoğlu Belediyesi'nin sayesinde geldik. Sahaf festivali çok güzel. Kitaplarla tarihle iç içeyiz. Aradığımız her kitabı burada bulabiliyoruz. Geldiğim için çok memnunum. Belediye Başkanımız Ahmet Misbah Demircan'a teşekkür ediyorum" dedi.

Kemal Namlı isimli öğrenci ise burada bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek "Burada eski tarih kitaplarını veya da tarihten önemli parçaları bulabiliyoruz. Burası bir öğrenci için çok güzel bir yer," diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ahmet Misbah Demircan Beyoğlu Belediyesi Sahaf Festivali Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title