Haberler

Sağlıkta Uzman Açığı Artıyor

Sağlık sektöründe nitelikli uzmana olan ihtiyaç, yeni yatırımların yanı sıra bu yılın ilk yarısındaki yoğun kamu atamaları nedeniyle arttı.

Sağlık sektöründe nitelikli uzmana olan ihtiyaç, yeni yatırımların yanı sıra bu yılın ilk yarısındaki yoğun kamu atamaları nedeniyle arttı. Özel sağlık kuruluşları, başta hemşire olmak üzere bu dönemde en çok acil tıp teknisyeni, anestezi ve reanimasyon uzmanı, radyoloji teknisyeni gibi pozisyonları doldurmakta zorluk yaşıyor.

Yenibiris.com'un verilerine göre, son 6 ayda (1 Şubat-31 Temmuz), bir önceki döneme kıyasla (1 Ağustos-31 Ocak) özellikle eğitim hemşiresi, acil tıp teknisyeni, radyoloji teknisyeni ve anestezi ve reanimasyon uzmanına olan talep arttı.

HRH Kurumsal Gelişim Çözümleri Kurucusu ve Genel Müdürü Zeynep Erkek, acil tıp teknisyeni ihtiyacındaki artışın, hemşire yetersizliğinden kaynaklandığını belirtti. İşe başlayan yeni mezun hemşirelerin hem iş başında hem de sınıf içinde eğitime ihtiyacı olduğunu vurgulayan Erkek, tıbbi hataları azaltmak ve hemşirelik bakım kalitesini arttırmak için büyük kurumların geniş kadrolu hemşirelik eğitim bölümleri olduğunu, küçük kurumların da en az bir eğitim hemşiresi işe aldığını kaydetti.

Sağlık sektöründe son 6 ayda en çok aranan 10 pozisyon ise şöyle:

"Hemşire, eğitim hemşiresi, hasta danışmanı, satış temsilcisi, ameliyathane hemşiresi, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı, acil tıp teknisyeni, kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, diş hekimi, ebe."

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title