Haberler

"Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü" -

Kayseri Valiliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün ortak organizasyonuyla "Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü" yapıldı.

İnönü Parkı'nda düzenlenen yürüyüşe, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, AK Parti Kayseri milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya, İsmail Tamer ve vatandaşlar katıldı.

Yakut, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin durağan bir millet olmadığını ifade ederek, Orta Asya'dan kalkıp gelen bir milletin oturmaması gerektiğini, bu sayede de Türk milletinin oturmaması gerektiğini, insanlarını yanlış şehirleşmeyle yürüyüş alanlarının daraldığına dikkati çekerek, son zamanlarda yürüyüş alanlarıyla ilglii yeni yeni yapılanmaların olduğunu söyledi.

Vali Düzgün ise kendisinin hafta sonları düzenli olarak yürüyüş yapmaya çalıştığını belirterek, "Yürümek, insanın zihinsel melekelerinin çalışması için de faydalı. Sadece bedensel değil açık havada oksijen teneffüs etmek insanı zihnen, ruhen ve bedenen dinlendiriyor. Biz de fırsat buldukça yürüyoruz. Herkese düzenli olarak yürümelerini öneriyorum" dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Öksüzkaya da Sağlık Bakanlığı tarafından 2014 yılının "Yaşam ve Hareketlilik" yılı olarak belirlendiğini bu kapsamda çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Yapılan araştırmalarda Türk toplumunun özellikle Türkiye beslenme ve sağlık araştırmasında toplumun yüzde 72'sinin hareketsiz olduğu ortaya çıktı. Önlenebilir kronik rahatsızlıklar içinde de hareketsizlik ölüm sebepleri arasında 4'üncü sırada geliyor. Sağlığımızı korumak, kronik hastalıklardan uzaklaşmak için hareket etmemiz gerekiyor. Erişkinler, haftada 5 gün, günde en az 30 dakika, 5-17 yaş grubunun ise günde en az 60 dakika 5 gün orta şiddetle aktivite tavsiye ediyoruz."

Yürüyüş öncesi katılımcılara, günde en az 10 bin adım atmaları önerilerek, katılanlara adım sayar dağıtıldı.

Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü, çorba ve çay ikramının ardından sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Orhan Düzgün İsmail Tamer Ak Parti Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona-PSG maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Barcelona-PSG maçı şifresiz mi? 16 Nisan 2024 Salı Yayın akışı! Bugün kanallarda ne var? Bugün hangi diziler var? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title