Haberler

Sağlıkçılardan 'Sığınmacı Kurtarma' Tatbikatı

Edirne'de UMKE, AFAD ve Sağlık Müdürlüğü ekipleri, yasa dışı yollardan Avrupa ülkelerine gitmek isteyen kaçakların mahsur kaldıkları yerlerden kurtarılması için tatbikat düzenledi.

Edirne'de UMKE, AFAD ve Sağlık Müdürlüğü ekipleri, yasa dışı yollardan Avrupa ülkelerine gitmek isteyen kaçakların mahsur kaldıkları yerlerden kurtarılması için tatbikat düzenledi. Gerçeği aratmayan tatbikatta, senaryo gereği nehir üzerindeki bir adacıkta kalan Suriyeli kadın, bebek ve yaralı eşi zodyak botla kurtarılarak 112 acil servis ekiplerince tedavi altına alındı.

Edirne Sağlık Müdürlüğü, AFAD ve UMKE ekipleriyle birlikte kaçak kurtarma tatbikatı düzenledi. Trakya Üniversitesi Sarayiçi Yerleşkesi Tunca Nehri kenarındaki tatbikatta yasa dışı yollardan Avrupa ülkelerine gitmek isteyen kaçaklar konu edildi. Senaryoya göre Tunca Nehri üzerinden yasa dışı yollardan Bulgaristan'a gitmek isteyen Suriyeli sığınmacı, bebeği ve yaralı eşi adacık üzerinde mahsur kaldı. Jandarma ekiplerinin fark ettiği kaçakları kurtarmak için UMKE, AFAD ve Sağlık Müdürlüğü ekipleri kurtarma operasyonu hazırladı.

AFAD ekipleri zodyak botla adacık üzerinde tespit edilen kaçakların yanına UMKE görevlilerini götürdü. Burada yapılan ilk yardım ardından senaryoya göre bacağı kırık olan sığınmacı ile ailesi botla kıyıya getirildi. Sağlık ekiplerince ambulansa taşınan sığınmacılar hastanede tedavi altına alındı. Edirne, Tekirdağ Kırklareli'nden katılan UMKE, AFAD ve Sağlık Müdürlüğü ekipleri sığınmacıları kurtarmak için gerçeği aratmayan bir çaba gösterdi. UMKE 20'nci Bölge Koordinatörü Necdet Topçuoğlu, Edirne'nin sınır kenti olduğunu ve bu tür olumsuzluklarla sıkça karşılaşıldığını ifade ederek, şöyle dedi:

"Edirne üzerinden Avrupa ülkelerine gitmek isteyen kaçaklar çoğunlu geçmek istedikleri nehirlerdeki adacıklarda mahsur kalıyor. Bizlerde UMKE, AFAD ve Sağlık Müdürlüğü personelinin bu tür durumlara hazır olmaları için tatbikatlar yaparak eğitimlerini tamamlıyoruz. Senaryomuza göre adacıkta kalan Suriyeli sığınmacı, bebeği ve eşi botla kurtarıldıktan sonra tedavi için hastaneye kaldırıldı. Başarılı bir tatbikat geçirdik."

Edirne Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu de eğitimleri sürekli devam ettirerek personeli karşılaşabileceği durumlara karşı hazır hale getirdiklerini belirterek, "Son çalışmamızda bir tatbikat senaryosu hazırladık. Burada personelimize arazide yön bulma, su altı ve üstünde arama kurtarma ve tıbbi tahliye konularında eğitim verdik. Buradaki tatbikatımıza Edirne'nin yanı sıra Tekirdağ ve Kırklareli'nden yaklaşık 50 kadar UMKE, AFAD ve Sağlık Müdürlüğü personelimiz katıldı" diye konuştu. - Edirne

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Trakya Üniversitesi Tunca Nehri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title