Haberler

Sağlıkçılardan 'Şebnem Hoca Yalnız Değildir' Eylemi

* Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel,"Bizler Şebnem Korur Fincancı ve diğer 2 gazeteci yazarın yanında olduğumuzu, anti demokratik bu tür uygulamaların karşısında hep birlikte dayanışma içerisinde olacağımızı, tutuklu kaldıkları süre içerisinde tutuklu oldukları yerlerde her gün nöbet eylemi yapacağımız ilan ediyoruz"Haber - Kamera: Enver ALAS,İSTANBUL / DHAİstanbul Tabip Odası ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Aksaray Şubesi öncülüğünde bir araya gelen bir grup sağlıkçı, Özgür Gündem Gazetesi'nde bir günlüğüne genel yayın yönetmenliği kampanyasına katıldıkları gerekçesiyle tutuklanan adli tıp uzmanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, gazeteci-yazar Ahmet Nesin ve gazeteci Erol Önderoğlu'yla destek için dayanışma eylemi yaptı.

* Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel,

"Bizler Şebnem Korur Fincancı ve diğer 2 gazeteci yazarın yanında olduğumuzu, anti demokratik bu tür uygulamaların karşısında hep birlikte dayanışma içerisinde olacağımızı, tutuklu kaldıkları süre içerisinde tutuklu oldukları yerlerde her gün nöbet eylemi yapacağımız ilan ediyoruz"

Haber - Kamera: Enver ALAS,İSTANBUL / DHA

İstanbul Tabip Odası ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Aksaray Şubesi öncülüğünde bir araya gelen bir grup sağlıkçı, Özgür Gündem Gazetesi'nde bir günlüğüne genel yayın yönetmenliği kampanyasına katıldıkları gerekçesiyle tutuklanan adli tıp uzmanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, gazeteci-yazar Ahmet Nesin ve gazeteci Erol Önderoğlu'yla destek için dayanışma eylemi yaptı. Şebnem Korur Fincancı'nın öğrencileriyle meslektaşlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişilik grup, saat 12.00 sıralarında Fincancı'nın görev yaptığı Çapa'daki İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Temel Tıp Bilimleri önünde toplandı. Grup, 'Şebnem Hoca Yalnız Değildir', 'Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı Hocamız ve Arkadaşları derhal Serbest bırakılsın' yazılı pankartlar açtı.

DAYANIŞMA MESAJI

Burada bir konuşma yapan Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel, tutuklamaların hukuksuz olduğunu belirterek, "Bizler Şebnem Korur Fincancı ve diğer 2 gazeteci yazarın yanında olduğumuzu, anti demokratik bu tür uygulamaların karşısında hep birlikte dayanışma içerisinde olacağımızı, tutuklu kaldıkları süre içerisinde tutuklu oldukları yerlerde her gün nöbet eylemi yapacağımız ilan ediyoruz. Tutuklulukları sona ermeden bizlerin eylemleri sona ermeyecek ve bu dayanışmayı sonuna kadar devam ettireceğiz.' diye konuştu. Adli Tıp Uzmanları Derneği Genel Başkanı Nadir Arıcan da derneğin kurucu üyelerinden olan Şebnem Korur Fincancı ve diğer iki gazeteciyla sürekli dayanışma içerisinde olacaklarını belirterek tutuklulukların sona ermesini talep etti.

Konuşmaların ardından İstanbul Tabip Odası ve SES Aksaray Şubesi tarafından hazırlanan ortak basın açıklaması okundu. Grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Tabipler Birliği İstanbul Tabip Odası Raşit Tükel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title