Haberler

Sağlıkçılardan Bildiri İmzalayan Akademisyenlere Tepki

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi bahçesinde toplanan sağlıkçılar, 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin yayınladığı bildiride imzası bulunan akademisyenleri protesto etti.

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası İstanbul Üniversite Hastaneleri Şubesi tarafından Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi bahçesinde teröre tepki eylemi yapıldı. Acil Servis önünde bir araya gelen yaklaşık 100 kişilik grup, ellerinde Türk bayrağı ve 'Terörü Lanetliyoruz' yazılı pankart ve dövizler taşıdı.

Sağlık çalışanları, basın açıklaması öncesinde şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak İstiklal marşı okudu. Grup, yaptıkları açıklamalarla bildiriye imza atan akademisyenleri protesto etti.

Memur-Sen İl Başkanı Durali Baki, terörü kınayarak, "Terör olaylarını gerçekleştiren, terör olaylarına yandaşçılık yapan, terör olayları odağında siyaset ve sendikal faaliyetler yapan bütün kesimleri şiddetle kınıyorum. Türkiye'yi Avrupa ve Rusya'ya şikayet eden benim için siyasi olamaz. Olsa olsa terör örgütü yandaşı olur. Türkiye'nin bütün olanaklarından yararlanacaksınız, her ay maaşlarınızı bankamatikten çekip afiyetle yiyeceksiniz, bunun üzerine çıkıp terör örgütüne destek veren bildirinin altına imza atacaksınız. Eğer zerre kadar şeref ve onurları varsa istifa edip gider terör örgütü ile birlikte kalleşçe mücadele edersiniz" dedi.

Sağlık-Sen İstanbul Üniversite Hastaneleri Şube Başkanı İsmail Çor, bildiri imzalayan akademisyenlere atıfta bulunarak, "Birlik ve beraberliğimizi hedef alan, terörle mücadele ederken teröre destek verenleri de görür olduk. Terör örgütü çocukları, yaşlıları katlederken kaleminden mürekkep değil kan damlayan bazı akademisyenler terör örgütünü masum gösterme çabasına girmişlerdir" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Memur Sen İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

title