Haberler

Sağlıkçılara Yönelik Şiddet Kınandı

Güncelleme:

SES Şanlıurfa Şubesi, Harran Üniversitesi Fakülte Hastanesi'nde hasta yakınlarınca bir hekim ve iki sağlık görevlisine yapılan saldırıları kınadı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şanlıurfa Şubesi geçtiğimiz günlerde Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde çalışan bir hekim ile iki sağlık memurunun bir hasta yakını tarafından darp edilmesini basın açıklamasıyla kınadı.

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Bahçesi'nde bir araya gelen SES Şanlıurfa Şubesi ile Demokratik Hekim Girişimi Üyeleri adına bir açıklama yapan SES Şanlıurfa Şubesi Eş Başkanı Ruken Kılınç son yıllarda sağlık çalışanlarının sürekli şiddet maruz kaldığını söyledi. Kılınç, "Sağlık alanında son yıllarda artan şiddet olayları sağlık emekçilerinin fiziksel ve psikolojik sağlığını olumsuz etkileyecek bir noktaya ulaşmıştır. Kamu ve özel ayırımı olmadan; her düzeydeki sağlık kurumunda, her düzeydeki sağlık çalışanı şiddete maruz kalmaktadır. İktidarın sağlıkta dönüşüm dediği ve tam bir yıkım olan uygulamaları nedeniyle sağlıktaki tüm olumsuzluğun faturası sağlık çalışanlarına kesilmeye çalışılmaktadır. Sağlığın piyasalaştırılması ve sağlık hizmeti talebinin kışkırtılması nedeniyle tüm hastaneler sağlıklı ve sağlıksız hastalar ile dolmaktadır. Performans sistemi ile sağlık çalışanları susturularak kışkırtılmış talep karşılanmaya çalışılmaktadır. İktidarın yöneticilerinin kullandığı ve sağlık emekçilerini değersizleştirmeyi amaçlayan söylemleri de şiddetin artmasında etkili olmaktadır" dedi.

'UMARIZ BİR DAHA YAŞANMAZ'

Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşanan olayı anlatan Kılınç, böylesi olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu. Kılınç, "Şanlıurfa ilimizde Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde çalışan bir hekim ve iki sağlık memuru bir hasta yakını tarafından pediatri acil servisinde görevlerini yaptıkları sırada darp edilmişlerdir. Hastane çocuk acil ve yatan diğer servis birimlerinde hiçbir güvenlik görevlisinin olmaması sağlık çalışanları için risk teşkil etmektedir. Yine bundan iki hafta önce Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde acil serviste çalışan bir arkadaşımız hasta yakını tarafından darp edilmiştir. Emekçi arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Umarız bir daha böylesi olumsuzluklarla karşılaşmayız" diye konuştu.

'SORUNLARIN SORUMLUSU SAĞLIK ÇALIŞANLARI DEĞİL'

Hükümetin sağlık sistemine yönelik uygulamalarını eleştiren Kılınç, sağlıkta yaşanan sorunların sağlık çalışanlarından kaynaklanmadığını dile getirdi. Kılınç, "Sağlık hizmeti veren tüm emekçiler hekiminden, hemşireye, temizlik görev tisinden, bilgi işlem görevlisine yaptıkları işin niteliği itibari ile kutsal bir mesleği icra ediyorlar. Bu kadar kutsal bir mesleği icra ederken kendilerinden beklenenin çok üstünde çaba ve emek harcayan biz sağlık emekçileri maalesef AKP Hükümeti nezdinde gerekli ilgi ve alakayı görememekte, sağlık sisteminin sorunlarından, maddi ve fiziki yetersizliklerden kaynaklı da suçlu sağlık çalışanı gibi gösterilmekte, politik kaygılarla vatandaş ile sağlıkçılar arasında da yapay bir gerginlik yaratılmaktadır. Buradan tüm halkımıza bir kere daha seslenmek istiyoruz. Sağlıkta yaşanan sorunların sorumluları sağlık emekçileri değil bu politikaları uygulayan mevcut hükümettir. Hizmet alırken yaşayacağınız sorun ve sıkıntıları şiddet yolu ile değil, diyalog ve çözüm odaklı ele alıp çözüm istenmesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı. Yapılan basın açıklamasının ardından saldırıyı kınayan grup sessizce dağıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Harran Üniversitesi Şanlıurfa Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title