Haberler

Sağlıkçılara Şiddet Cezasız Kalmadı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, 2 yıl içerisinde sağlık çalışanlarına yönelik meydana gelen şiddet olaylarının sayısı 36’ya ulaştı.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, 2 yıl içerisinde sağlık çalışanlarına yönelik meydana gelen şiddet olaylarının sayısı 36'ya ulaştı. Sağlık çalışanına şiddet uygulayanlar ise cezasız kalmıyor. Saldırganlara toplam 19 bin lira para ve 5 ay hapis cezası verildi.

28 Nisan 2012 tarihinde uygulamaya geçen 'Beyaz Kod' uygulamasıyla, Sağlık Bakanlığı şiddete maruz kalan personeline hukuki destek veriyor. Şiddet olayları için Sağlık Bakanlığı hukuk birimleri, işlenen suçtan mağdur olan personeline 28.04.2012 tarihli ve 28277 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 'Sağlık Bakanlığı Personeline Karşı İşlenen Suçlar Sebebiyle Yapılacak Hukuki Yardımın Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik' çerçevesinde hukuki yardım yapıyor.

Önceki gün İnegöl'de Şehitler mahallesi (Köyü) yol ayrımı mevkiinde, yol kenarında alkollü olduğu bildirilen şahıs, kendisine sağlık konusunda müdahalede bulunmak isteyen Doktor Gürkan Tan ile Uzman ATT Coşkun Çelik'e saldırmış, sağlık çalışanlarına yumruk atan şahıs, iki sağlık görevlisinin elbisesini yırtmıştı. Her türlü zorlamaya karşı görevini yapan 112 Acil Servis Ambulansındaki sağlık görevlileri, alkollü vatandaşı ambulansa alarak, İnegöl Devlet Hastanesi acil servisine götürmek üzere yola çıkmış, yolculuk sırasında kontrol altına alınamayan alkollü şahıs, ambulansın içindeki tıbbi malzemelere de zarar vermişti.

Yaşanan bu son olayla birlikte İnegöl'de 2012 yılında 9, 2013 yılında 19 ve 2014 yılında 8 olmak üzere sağlık çalışanlarına yönelik toplam 36 saldırı olayı meydana geldi. 2 yıldır uygulanan 'Beyaz Kod' uygulamasıyla birlikte İnegöl'de 36 olaydan 3'ünün mahkemesi sonuçlanırken, mahkemeler bir saldırganı 11 bin, biri saldırganı 8 bin lira olmak üzere toplam 19 bin lira para cezası ile cezalandırdı. Bir saldırgana ise 5 ay mahkumiyet cezası verildi.

Hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin gün geçtikçe arttığını ifade eden Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Aydın, "Bu durum, sağlık çalışanları için tedbir alınmasının aciliyetini gözler önüne sermektedir. Görevi insanları sağlığına kavuşturmak olan hekimlerimiz başta olmak üzere, tüm sağlık çalışanlarımızın güvenlikleri tehlike altındadır. Sağlık çalışanlarının çalışma ortamları her an hasta ve hasta yakınlarının saldırısına maruz kalabilecekleri şekildedir. Artık teselliyi, yapılan saldırılarda can kaybı yaşanmamasında aramak istemiyoruz. Şiddet eylemi her kim tarafından ve her ne sebeple yapılırsa yapılsın, sağlık çalışanlarını hedef alan sözlü ve fiili saldırılar hiç bir şekilde kabul edilemez" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Bakanlığı Gazeteler İnegöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
title