Haberler

Sağlıkçılara Nrp Eğitimi

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Çocuk Ergen Sağlığı Daire Başkanlığınca bebek ölümlerinin önlenmesi amacıyla 1998 yılından bu yana yürütülen Neonatal Resüsitasyon Programının (NRP) Uygulayıcı eğitimi Muğla’da 1-3 Aralık tarihleri arasında Akyaka Yücelen Hotel’de yapıldı.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Çocuk Ergen Sağlığı Daire Başkanlığınca bebek ölümlerinin önlenmesi amacıyla 1998 yılından bu yana yürütülen Neonatal Resüsitasyon Programının (NRP) Uygulayıcı eğitimi Muğla'da 1-3 Aralık tarihleri arasında Akyaka Yücelen Hotel'de yapıldı.

Üç günlük eğitim programının açılışında konuşan Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, "Yeni Doğan Canlandırma eylemi, doğum sonrası yenidoğan bulgularının doğru değerlendirilmeyen, resüsitasyon işlemlerinin uygun ve hızlı bir şekilde yapılması, asfiksiye bağlı ölümleri ve gelişebilecek nörolojik sekellerin önlenmesinde büyük önem taşımaktadır. Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak bu konudaki hedefimiz, ilimizdeki doğum salonlarında çalışan personelin Yeni Doğan Canlandırma eğitimini almış olmasını sağlamak" dedi.

NRP eğitimine Bakanlık adına Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden NRP Kurs Sorumlusu Ebe Nesrin Çokakl, Sağlık Memuru Mehmet Akif Terli ve Ebe Handan Şenbay, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Prof. Dr. F. Esra Özer, Yrd. Doç. Dr. Nilay Hakan, Yrd. Doç. Dr. Hatice Topal ve Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden Dr. Deniz Mülayim eğitimci olarak katıldı. Düzenlenen eğitime Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı ile Pratisyen Hekimlerden oluşan toplam 15 kişilik hekim grubu ile Anestezi teknisyeni, ebe, hemşire, ATT, paramedik ve tıbbi teknologtan oluşan toplam 23 sağlık personeli katıldı. Kurs sonunda yapılan yazılı ve uygulamalı sınavları başarı ile tamamlayan katılımcılara Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban ve Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan'ın katıldığı kapanış töreninde sertifikaları verilmiştir. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Nuri Ceyhan Türkiye Akyaka Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title