Haberler

Sağlıkçılar, İnfaz Edilen Arkadaşları İçin Eylem Yaptı

Güncelleme:

Cizre'de çıkan olaylarda yaşamını yitiren sağlık çalışanı Eyüp Ergen için, Batmanda eylem yapıldı.

Ergen'in katledilmesi protesto edildi

Batman Tabip Odası ve Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Şubesi üyeleri, bölgede yaşanan olaylar nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

Cizre Devlet Hastanesi Acil Servis hemşirelerinden Eyüp Ergen'in katledilmesi nedeniyle Bölge Hastanesi önünde bir araya gelen sağlık emekçileri, yaşanan olaylardan hükümeti sorumlu tuttu.

Kitle adına açıklama yapan SES Şube Başkanı Mustafa Yurtsever, "Son 24 saatte Cizre ve Yükseova'da 2'si çocuk 13 kişi yaşamını yitirmiştir.Ve bir kardeşimiz, bir sağlık emekçisi başına isabet eden kurşunla yaşamını yitirdi.Cizre Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde görev yapan Hemşire Eyüp Ergen, vurulduktan sonra ambulansların olay yerine girişine izin verilmemesi ve yaralı bir halde 1 saatten fazla bekletilmesi nedeniyle artık aramızda değil.Eyüp arkadaşımızı ve onlara insanı aramızdan alan bu kirli savaştan yana olanlar şunu bilsinler ki, sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak, sessiz kalmayacağız" dedi.

BARIŞ ÇAĞRILARINA KULAK VERİLSİN

Tabip Odası adına kısa bir konuşma yapan Dr. Ömer Faruk Erin, barış çağrılarına kulak verilmesini istedi.

Erin "Barışın kaybedeni yok ama savaşın kaybedeni var. Meydanlarda ve işyerlerinde her zaman barışı haykıracağız. Bir an önce çatışmasızlık ortamına geri dönülsün" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Sağlık Emekçileri Sendikası Batman Cizre Eyüp Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title