Haberler

Sağlıkçılar Demokrasi Nöbetinde

Bingöl’deki sağlık kuruluşlarında görev yapan yaklaşık 2 bin sağlık çalışanı, darbe girişimine tepki göstermek için bir araya geldi.

Bingöl'deki sağlık kuruluşlarında görev yapan yaklaşık 2 bin sağlık çalışanı, darbe girişimine tepki göstermek için bir araya geldi.

Bingöl'de vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı demokrasi nöbetini sürdürüyor. Genç Caddesi üzerinde bulunan alanda toplanan vatandaşlara, İl Sağlık Müdürlüğü koordinatörlüğünde Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Bingöl İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı sağlık kuruluşlarında görev yapan 2 bin sağlık çalışanı, milli iradeye destek vermek için vatandaşlara destek verdi.

Dörtyol Saat Kulesi önünde bir araya gelen sağlık çalışanları, 'Milli irade için demokrasi nöbetindeyiz' pankartı açarak, alana doğru hareket etti. 'Milli duruş için meydanlardayız', 'darbeye hayır', 'egemenlik kayıtsız şartsız milletindir', 'mevzu bahis vatan ise gerisi teferruattır' dövizleri taşıyan sağlık çalışanları, sloganları eşliğinde meydana kadar yürüdü.

Alanda toplanan vatandaşlar ve sağlıkçılara hitap eden AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, demokrasi nöbetini sürdürmeye devam edeceklerini söyledi. Halkın, ülkesine, demokrasisine ve geleceğine sahip çıktığını belirten Seven, "Günlerdir bu alanlarda demokrasi nöbetimizi sürdürüyoruz. Gündüzleri işimize gidip, akşamları nöbete geliyoruz. Devletimiz ve hükümetimiz, darbeci cuntacıları ve desteklerine hak ettikleri cezayı verinceye kadar meydanlardan ayrılmayacağız ve darbe girişimcilerine prim vermeyeceğiz" dedi.

Sağlık-Sen Bingöl Şubesi Başkanı Bilal Arslan ise, "Sağlık camiası olarak meydanlardayız. Geleceğimize, ülkemize, demokrasimize sahip çıkmak için buradayız. Biz bugün devletimize sahip çıkmazsak, yarın özgür bir gelecek temin edemeyiz. Allah'ın izniyle bu beladan da ülkemiz kurtulacaktır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, talimat verinceye kadar meydanlardan ayrılmayacağız" diye konuştu. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İl Sağlık Müdürlüğü Bingöl Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title