Haberler

Sağlıkçılar Azra Bebek İçin Kök Hücre Örneği Verdi

İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 112 Acil Komuta Merkezi, Malatya'da kök hücre nakli için bekleyen hemofagositik lenfohistiyositozis (HLH) hastası Azra bebek için kök hücre örneği verdi.

İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 112 Acil Komuta Merkezi, Malatya'da kök hücre nakli için bekleyen hemofagositik lenfohistiyositozis (HLH) hastası Azra bebek için kök hücre örneği verdi.

Malatya'da yaşayan ve işsiz olan baba Hakan Şanlı,   HLH hastası 9,5 aylık Azra'nın sağlığına kavuşması için kök hücre nakli beklediklerini, kızının tedavisi için çok kısıtlı zamanları olduğunu, 3-4 ay içinde uygun kök hücre bulunmaması halinde çocuğunu kaybedeceğini dile getirdi.

HLH teşhisi konulan minik Azra'yı Ankara Hacettepe Üniversitesi, Malatya İnönü Üniversitesi, Kayseri Erciyes Üniversitesi ve son olarak Antalya Medical Park Hastanesi'ne götüren Şanlı, çocuklarının rahatsızlığının kendilerini çaresiz bıraktığını belirtti.

Şanlı, "Azra'nın, tedavisinde sonuç alabilmek için kök hücre nakli olması gerekiyor. Devlet büyüklerimizden bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Türkiye'de ilik bankası çok küçük bir çapta bulunuyor. Uygun iliğin yurt dışında bulunabileceği söyleniyor. Ama ben işsizim. Kan verenlerden de Allah razı olsun, uygun kök hücre bulunmasını istiyorum" diye konuştu.

Baba Şanlı'nın İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Komuta Merkezi'ndeki görev yapan yeğeni Ümit Şanlı ise görev yaptığı mesai arkadaşlarıyla Türk Kızılayı Van Şubesi'ne giderek kök hücre örneği verdi.

Şanlı, verilen numunelerin minik Azra ile uyum sağlaması durumunda hemen tedavi sürecinin başlayacağını belirtti.

Kaynak: AA / Yerel

Hacettepe Üniversitesi İl Sağlık Müdürlüğü Bebek Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title