Haberler

Sağlık Yardımı Talepleri Artık Elektronik Ortamda Yapılabilecek

BİLECİK(İHA) Bilecik Sosyal Güvenlik İl Müdürü Niyazi Gökçe, sağlık yardımı taleplerinin artık elektronik ortamda yapılabileceğini belirtti.

BİLECİK(İHA) Bilecik Sosyal Güvenlik İl Müdürü Niyazi Gökçe, sağlık yardımı taleplerinin artık elektronik ortamda yapılabileceğini belirtti.

Gökçe, yaptığı açıklamada, genel sağlık sigortalısı sayılanların ve bunların bakmakla yükümlü olduğu kişilerin, sağlık hak sahipliği işlemlerinin genel olarak Sağlık Provizyon Aktivasyon Sistemi (SPAS) ile otomatik olarak oluşturulduğunu ve bunların Sosyal Güvenlik Kurumu'nun sağlık hizmetleri ile diğer yardımlardan faydalanmalarının sağlandiğini belirtti. Ancak, genel sağlık sigortalılarının bakmakla yükümlü olduğu kişilerden bazılarına, SPAS programı ile otomatik hak sahipliği oluşturulamadığından, kağıt ortamında Sağlık Yardımı Talep ve Taahhüt Formu veya talep formundaki bilgileri ve taahhütleri taşıyan dilekçe ile il ve merkez müdürlüklerine müracaat etmeleri halinde sağlık hizmetlerinden yararlanmalarının sağlandığını anlatan Niyazi Gökçe "Bu defa TÜRKSAT ile ortaklaşa geliştirilerek hayata geçirilen yeni uygulama ile söz konusu müracaat işleminin elektronik ortamda e-Devlet üzerinden yapılması sağlanmıştır.

Buna göre genel sağlık sigortalılar ile bunların eşi ile 18 yaşından küçük çocuklarının sağlık aktivasyon işlemleri otomatik olarak yapıldığından herhangi bir işlem yapılmayacaktır. Elektronik ortamda işlem yapma imkanı olmayan ya da anılan işlemi yapamayanların sağlık aktivasyon işlemleri il ve merkez müdürlüklerimizce de yapılacaktır" diye belirtti. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sosyal Güvenlik Kurumu Bilecik Gökçe Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title