Haberler

Sağlık ve Alternatif Turizm Fuarları Başladı

Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş.(ANFAŞ) tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen HETEX Sağlık Turizm Fuarı ve Türkiye'de bu yıl ilk kez düzenlenen ATEX Doğa, Macera ve Alternatif Turizm Fuarı'nın açılışı gerçekleştirildi.14-16 Kasım...

Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş. (ANFAŞ) tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen HETEX Sağlık Turizm Fuarı ve Türkiye'de bu yıl ilk kez düzenlenen ATEX Doğa, Macera ve Alternatif Turizm Fuarı'nın açılışı gerçekleştirildi.14-16 Kasım tarihlerini kapsayan ANFAŞ HETEX ve ATEX fuarlarının açılışı, Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yazar, Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Emin Çakmak, Japon SPA Derneği Başkanı Tomoaki Okada'nın katılımıyla yapıldı.

12 AY TURİZM

Vali Sebahattin Öztürk, her iki konunun da Antalya'yı birebir ilgilendirdiğini ve Antalya turizminin 12 aya yayılması açısından önemli olduğunu söyledi. Antalya'nın dünyada en çok ziyaret edilen üçüncü kent olduğunu hatırlatan Öztürk, alternatif ve sağlık turizmiyle Antalya'nın turizmde daha iyi noktalara geleceğini söyledi.

100 TURİSTTEN BİRİ ANTALYA'DA

Antalya'nın 100 turistten birini ağırladığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, 'Bu gurur verici ama bir ayıbımız var, turizmimizi 12 aya yaymamız gerekiyor. Bunun için de bu fuarların önemli katkısı olacağına inanıyorum" dedi.

100 MİLYON İNSAN

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre 2012'de dünyada 43,5 milyon insanın sağlık turizmi kapsamında seyahat ettiği ve 400 milyar dolar hacim oluştuğunu belirten Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Emin Çakmak, 2020'de bu rakamın 100 milyon insan ve 1 trilyon dolar hacim olarak beklendiğini dile getirdi.

SAĞLIK VE ALTERNATİF TURİZMİ GELİŞECEK

HETEX ile yurtdışından sağlık ve medikal turizminde uluslararası ün yapmış ziyaretçilerin ağırlandığını belirten ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, ATEX'in ise yurtdışındaki acenta, kulüp ve federasyonların Türkiye ile daha çok iş bağlantısı yapmaları, ülkemizdeki alternatif turizm dallarının geliştirilmesinin hedeflendiğini açıkladı.

YURTDIŞINDAN KATILIM

Günümüzde turizmi, uluslararası planda rekabet edebilmek ve gelirlerini artırmak için, hem çeşitlendirmek, hem de 12 aya yaymanın amaçlandığını belirten Mustafa Çalık, fuara Almanya, Japonya, Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya, Katar, Azerbaycan, Irak, İsviçre, İsveç, İngiltere, Suudi Arabistan ve diğer ülkelerden 200'ün üzerinde profesyonel ziyaretçi geldiğini kaydetti.

TURİZM ÇALIŞTAYI

Fuarlar kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Antalya Sağlık İl Müdürlüğü ve TÜRSAB işbirliğiyle Alternatif Turizm Çalıştayı düzenlenecek. Çalıştayda, turizmin, altyapı, lojistik, mevzuat ve tüm yönleriyle şu anki durumu ve stratejisi masaya yatırılacak. Plan ve öneriler Bakanlık ve en üst makamlara sunulacak.

4 BİN İKİLİ İŞ GÖRÜŞMESİ

Yaklaşık 80 katılımcı standının yeraldığı iki fuarda sağlık, medikal, doğa, macera spor ve alternatif turizm çeşitlerinin geliştirilmesine yönelik olarak, Türk firmalarıyla yurdışından katılımcılar arasında ikili görüşmeler yapılacak. 30 ülkeden 200 civarında hastane, sigorta firması, seyahat acentesi, spor acentası, doğa macera ve spor organizasyonu yapan kuruluşlar, aracı kurum, kaplıca,Spa, sağlık ve spor bakanlığı yetkilileri, katılımcı firmalarla randevulu olarak yaklaşık 4 bin görüşme yapacak.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

(HABER: Mehmet ÇINAR 'KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA, (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Akaydın Emin Çakmak Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title