Haberler

BTSO'dan Sağlık Turizmiyle İgili Çalıştay

Güncelleme:

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, "Sağlık Turizminde Yeni Nesil Yatırım Modeli ve Sağlık Serbest Bölgesi Çalıştayı" düzenleyecek.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), "Sağlık Turizminde Yeni Nesil Yatırım Modeli ve Sağlık Serbest Bölgesi Çalıştayı" düzenleyecek.

Odadan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin 2023 vizyonunda 20 milyar dolar gelirin hedeflendiği sağlık turizmi pazarından aslan payının alınması için kentte "Sağlık Serbest Bölgesi" projesinin hayata geçirilmesinin amaçlandığı bildirildi.

Yarın gerçekleştirilecek "Sağlık Turizminde Yeni Nesil Yatırım Modeli Oluşturma ve Sağlık Serbest Bölgeleri Çalıştayı"na, Sağlık, Ekonomi, Kalkınma, Kültür ve Turizm bakanlıklarından bazı yetkililerle Büyükşehir Belediyesi ve ilgili sivil toplum kuruluşları ve turizm sektör temsilcilerinin katılacağı duyurulan açıklamada görüşlerine yer verilen BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin, 2018 Kalkınma Planında önemli bir gelir hedeflediği sağlık turizmi alanında BTSO olarak da ciddi stratejiler oluşturduk. Çalıştay, BTSO'nun 16 makro projesi kapsamında Bursa'nın sağlık turizminde marka değerini artırmak, sektörde yeni nesil yatırım modeli oluşturmak ve Sağlık Serbest Bölgesi projesini hayata geçirmek adına gerçekleştiriliyor. Bursa'nın sağlık turizmde yol haritasının belirlenmesinin amaçlandığı çalıştayın sonuç bildirgesi açıklanacak. Tarihi ve kültürel mirasının yanı sıra doğal güzellikleriyle de övünç kaynağımız olan kentimizin sağlık turizminden hak ettiği payı alması gerekiyor. Bursa'nın sağlık turizminde sahip olduğu potansiyelin zenginliğe dönüştürülmesi; bizleri Türkiye'nin 2023'te yılda 2 milyon yabancı hastayı tedavi etme ve 20 milyar dolarlık döviz girdisi hedefine daha fazla yaklaştıracaktır. Gerçekleştirilen çalıştayın kentimiz ve ülkemiz adına hayırlı olmasını diliyorum." - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

İbrahim Burkay Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title