Haberler

Sağlık Sendikalarından 'Ayrımcılık' Tepkisi

İzmir’de sağlık iş kolu bünyesinde faaliyet gösteren kamu kurumlarında sendikal ayrımcılıklar olduğunu savunan Türkiye Kamu-Sen İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol, bundan sonraki süreçte yapılabilecek her türlü baskı, tehdit, haksızlık ve hukuksuzluk karşısında tutanak tutarak konuyu yargıya taşıyacaklarını kaydetti.

İzmir'de sağlık iş kolu bünyesinde faaliyet gösteren kamu kurumlarında sendikal ayrımcılıklar olduğunu savunan Türkiye Kamu-Sen İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol, bundan sonraki süreçte yapılabilecek her türlü baskı, tehdit, haksızlık ve hukuksuzluk karşısında tutanak tutarak konuyu yargıya taşıyacaklarını kaydetti.

Türk Sağlık-Sen İzmir Şubeleri, Demokratik Sağlık-Sen İzmir Şubesi ve Birlik Dayanışma Sendikası İzmir Şubesi kamu kurumlarında sendikal ayrımcılık yaşandığı iddiasıyla ortak bir basın toplantısı düzenledi. Türkiye Kamu-Sen İzmir İl Temsilciğinde düzenlenen basın toplantısına, Demokratik Sağlık-Sen Genel Başkanı Togan Demircan, Birlik Dayanışma Sendikası Ege Bölge Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Seha Yüksek, Türk Sağlık Sen Üniversiteler Şube Başkanı Yasemin Zengin ve sendika üyeleri katıldı.

Sendikalar adına basın açıklamasını okuyan Türkiye Kamu-Sen İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol, "Kurumlarımızdaki çalışma huzurunun sağlanmasının yolu personeller arasında sendikal ayrımcılık yapılmamasından geçmektedir. Bu çerçevede, hükümet yetkililerimizden il müdürlerine, il müdürlerinden hastane müdür muavinlerine dek tüm bürokratlar, çalışanlar arasında ayrımcılık yapmadan, görev tanımları içerisinde, çalışanlara karşı eşit ve adaletli davranması, kamu kurumlarımızdaki iş huzuru ve sosyal barış için oldukça önemlidir" dedi.

"Sağlık iş kolumuz bünyesinde olan kamu kurum ve kuruluşlarımızda bir sendikanın yönetim kurulu üyelerini, temsilcilerini, idari koltuklarda görmek istemiyoruz" diyen Doğruyol, "Kendi temsilcilerinin pek çoğunun mesai mefhumu dahi yok iken, Türk Sağlık Sen'in bir temsilcisinin mesai dışında kurumları gezmesinden rahatsız olmuşlar ve şikayet etmişlerdir. Türkiye Cumhuriyeti Devletini yöneten siyasi bir iktidar vardır. Siyasi iktidarın yetkilerine ortak olmaya çalışmak, hükümete paralel bir yapı oluşturmaya çalışmak sendikacılık değildir" diye konuştu.

Doğruyol, bundan sonraki süreçte yapılabilecek her türlü baskı, tehdit, haksızlık ve hukuksuzluk karşısında tutanak tutarak konuyu yargıya taşıyacaklarını kaydetti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Doğruyol İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title