Haberler

Sağlık-Sen Marmaris Temsilcisinden Ak Partili İl Başkanı Öztürk'e 'Haksız Kazanç' Suçlaması

Memur-sen'e bağlı Sağlık-Sen Marmaris Temsilcisi Mahmut Erdoğan, AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk'ün Marmaris Devlet Hastanesi'nin ihale ve alımlarında 14 yıldır haksız kazanç sağlayıp, sağlık personeline mobbing uyguladığını ve aynı hastanede hemşire olan eşine de haksız menfaat sağlamaya çalıştığını öne sürdü. Ankara'da bulunan Öztürk ise hakkındaki iddialara döndüğünde belgeli olarak yanıt vereceğini söyledi.

Sağlık-Sen Marmaris Temsilcisi Mahmut Erdoğan, geçen 15 Kasım'a kadar iki yıl sözleşmeli olarak idari ve mali işler müdürü olarak görev yaptığı Marmaris Devlet Hastanesi'ndeki bazı ihale ve alımlarda usulsüzlük yapıldığını öne sürdü. Dün savcılığa iddialarıyla ilgili suç duyurusunda bulunan Mahmut Erdoğan yazılı açıklamasında AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk'ü eleştirdi.

Marmaris Devlet Hastanesi'nde idari ve mali işler müdürü olarak görev yaptığı sürede hastaneyi E kategorisinden A'ya yükselterek yüzde 100'lük bir performans ortaya koyduğunu belirten Erdoğan, buna rağmen Nihat Öztürk'ün hastane personeli ve kendisine mobing uyguladığını iddia etti. Öztürk'ün, Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Gürbüz Akçay'ın görevden alınması sağlayıp, yerine Akçay'ın hemşerisi pratisyen hekim Murat Himoğlu'nun atanmasını yaptırdığını öne süren Öztürk, "Siyasi gücünü kullanıp, benim sözleşme sürem dolduktan sonra yeniden imzalatmadı. Yerime benden önce görev yapan müdür İsmail Rüştü Baş'ın atanmasını istiyor" dedi.

ESKİ MODEL CİHAZLAR ALINDI İDDİASI

2012-2014 yılları arasında devlet hastanesine görüntüleme cihazı hizmeti satın alımında yer teslimi yapılırken ön kabul komisyonu ve teknik şartlara uygunluğa dair komisyon oluştuşturulmadığını belirten Erdoğan, "Bunu görevde olduğum geçen 11 Aralık'ta resmi yazıyla genel sekreterliğe bildirdim. Komisyon oluşturulmaması sayesinde, firma yönetmelik ve teknik şartnameye aykırı cihazlar getirdi. İhale şartnamesi gereği en az 2004 model olması gereken bazı cihazlar 2003 model olarak gönderildi. Bana gelen ihbarı değerlendirerek yaptığım incelemede cihazların şartname dışında gönderildiğini tespit ettim. Firma, neredeyse tüm cihazlarında teknik şartnameye aykırı düşük model cihaz kullanmıştır. Ben göreve gelene kadar birimlerde kontrol ve muayene komisyonları kurulmayıp, rastgele kişilere imza attırılmıştır" dedi.

EŞİNİN ÇALIŞTIĞI HASTANEDEN 188 BİN LİRALIK DOĞRUDAN ALIM

AK Partili Öztürk'e ait Marmaris'teki bilgisayar firmasına ihale ve doğrudan alımlarla 2007-2012 yılları arasında 188 bin 41 lira kazanç sağlandığını öne süren Erdoğan, "Mevcut belgelerden de anlaşılacağı üzere eşi hastane başhemşire yardımcısı iken hastane server ihalesine tek firma olarak katılıp 42 bin lira bedelle ihaleyi kazanmıştır. Halbuki 2886 sayı Devlet İhale Kanunu ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu gereği birinci derece yakını kurumda idareci olanlar ihaleye katılamazlar" diye konuştu.

İŞE GELMEDEN MAAŞ ÖDENDİ

Hizmet alımı yoluyla temizlik elemanı olarak işe alınan Ali Erdem'e yıllarca mesaiye gelmediği halde fatura sorumlusu gibi gösterilerek maaşının ödenip, sigorta primlerinin yatırıldığını öne süren Erdoğan, "Konu Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) şikayet edildi. Soruşturma sonunda hastanenin eski başhekimi Tolga Çakmak ile eski müdürü İsmail Rüştü Baş'a kınama cezası verildi. Baş, 2011 yılında dönemin Sağlık Grup Başkanı Dr. Koray Güneş'i darp etmesi sonucu hem adli hem de idari soruşturma geçirip, yaralama suçundan ceza aldı. Bu kişinin yeniden göreve gelmesi için Nihat Öztürk siyasi gücünü kullanıyor" dedi.

"EŞİ İKİ YILDA 415 GÜN RAPOR KULLANDI"

Öztürk'ün hemşire eşi M.Ö.'nün 2013 yılında 180 ve geçen sene de 235 gün rapor ve izin aldığını iddia eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Raporlarda tek hekim raporu yasal süresi de aşılmış olup hafta sonları ve resmi tatil günlerini de kattığımızda neredeyse iki yıl hiç çalışmadan maaş ve döner sermaye almıştır. Ayrıca, M.Ö. lise mezunu olmasına rağmen Kamu Hastaneler Kurumu'na üniversite mezunu olduğuna dair yazılı beyanla Marmaris Devlet Hastanesi'ne sağlık bakım hizmetleri müdür yardımcısı olarak olarak ataması yapılmak üzereyken, bakanlığımızın Çekirdek Kadro Sistemi'nde (ÇKYS) durum anlaşılarak bu görev iptal edildi."

Ankara'da olan AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk ise, döndüğünde hakkındaki iddialara belgeli olarak vereceğini söyledi. - Marmaris

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nihat Öztürk Ak Parti Marmaris Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (2)

İİNAN:

NİHAT BEY CEVAP VER BAKALIM!!!! AYNI HASTANEDE 3-4 GÜN RAPOR ALANLARIN DÖNER SERMAYE PARALARI KESİLİRKEN EŞİNİN HAKSIZ/HARAM KAZANCINA NE DİYECEK MERAK EDİYORUZ!!!!

6
0
yanıtYanıtla
benmobilWeb@haberler.com:

İddialardaki alimlari yapan sorumlu idari mali isler muduru olarak sizdemi ortaktiniz o an goz yumdunuz ses cikarmadinizda yeniden sozlesme imzalamayinca konusuyorsun demezlermi size

4
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title