Haberler

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş Açıklaması

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını çözmek için çalıştıklarını, performans sistemindeki sorunun çözümünün de öncelikli hedefleri olduğunu söyledi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını çözmek için çalıştıklarını, performans sistemindeki sorunun çözümünün de öncelikli hedefleri olduğunu söyledi. Memiş, performans sisteminin emekleri üzerindeki gölgesini kaldıracaklarını belirtti.

Sağlık-Sen Türkiye buluşması, Türkiye genelindeki her il yönetim kurulu üyeleri ve ailelerinin de katılımıyla Antalya'da yapılıyor. Toplantının açılışında konuşan Genel Başkan Metin Memiş, Memur-Sen ve Sağlık-Sen'in sendikal vizyon, misyon ve gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasında, gelecek döneme yönelik sendikal hedeflerini, çalışanların ekonomik ve sosyal haklarını geliştirme temelinde belirlediklerini belirten Memiş, "Yamalı bohçaya dönen ve kime sorsanız kalksın dediği performans sisteminin emeğimiz üzerindeki gölgesini kaldıracağız. 24 saat esasına dayalı, AB ülkelerine göre 2,5 kat fazla emek harcayarak insan üstü bir performans sergileyen sağlık çalışanlarının böylesine çarpık bir ek ödeme sistemine ilelebet mahkum kalmasına müsaade etmeyeceğiz. Ek ödemelerin emekliliğimize yansıması, döner sermaye gelirlerinin dağılımı ve tavan sınırlamasında adaletli yapıya kavuşturulması yeni dönemde en etkin şekilde savunacağımız politikalarımız olacaktır" şeklinde konuştu.

"DAHA ÖNCE YETKİLİ OLANLAR, YETKİSİZ DAVRANDI"

Memur-Sen ve Sağlık-Sen'in yetkili olmasından önce yetkiyi elinde bulunduran sendika ve konfederasyonların başarısız bir sendikacılık yaptıklarını belirten Memiş, toplu görüşme adıyla kamu görevlilerini ikinci sınıf bir statüye mahkum eden sendikal anlayışın giyim yardımları gibi basit bir meseleyi bile yıllarca ısıtıp ısıtıp gündeme getirdiğini hatırlattı. Söz konusu sendikaların siyaset taşeronluğu konumuyla elde ettikleri yetkiyi, yedi yıl boyunca bağlı oldukları siyasi partinin hedefleri doğrultusunda kullandıklarını belirten Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, "Bu 7 yılda farklı istihdam türleri çoğaldı. İzni farklı, tayin hakkı farklı, hastalandığında rapor alma hakkı farklı çalışanlar çoğalmaya başladı. Toplu görüşme adı verilen, teslimiyetçi bir yapıda memuru aldatmaya dönük orta oyunları sahnelendi. Performans sistemi adı altında ek ödeme adaletsizlikleri büyüdü. Hastanelerde, acil hizmetlerde 24 saat esasına göre çalışan personele ücretsiz yemek hakkı sağlamak malum sendikanın hiç gündeminde olmadı" dedi. Sorunları çözme niyetin olmayan bu sendikanın, 'Namazda gözü olmayanın ezanda kulağı olmazmış' anlayışıyla, kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkı getiren düzenlemeye bile, temsil ettikleri siyasi partinin politikasına uyarak 'hayır' dediklerini kaydetti.

Memur-Sen ve Sağlık-Sen'in, 9 yıllık toplu görüşme sürecinde elde edilen kazanımlardan daha fazlasını ilk toplu sözleşmede elde ettiğini vurgulayan Memiş, "Toplu sözleşmenin elde edilmesi için çalıştık, kazandık. Grev hakkını da istiyoruz. Toplu sözleşmeye 'evet' diyemeyenlerin, bizim kazanımlarımızı anlaması ve hazmetmesinin mümkün olmadığının da farkındayız. Kazanımlarımızı değersizleştirme çabaları, bu hazımsızlığın bir sonucudur. Buna izin vermeyeceğiz, kimin laf, kimin hizmet ürettiğini kamu görevlileri biliyor" dedi.

Mücadelelerinin; sendikal anlayışa, sağlık çalışanlarına, milletimize, İslam alemine ve insanlığa bakan yüzü olduğunu belirten Memiş, "Hizmet sendikacılığı yolculuğumuzun, sendikal anlayışa kazandırdığı en büyük yenilik, çözüm odaklı yaklaşımımız olmuştur. Türkiye'de sendikacılığın 60 yıllık serüvenine baktığımızda sendikaların; siyaset taşeronluğu, militarizmin yani askeri vesayetin borazanlığını yaptığına şahit olduk. Bugün yıkılması için halen etkin bir mücadele verdiğimiz bürokratik oligarşinin en büyük destekçisinin de maalesef sendikalar olduğunu gördük. Emeği sömüren, değersizleştiren düzenin köşe taşlarının sendikalar olduğunu fark ettik" dedi.

Sağlık-Sen Türkiye buluşmasının ilk gününde, 'Bedel Ödeyenler' filminin gösterimi yapılırken, ikinci gün Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş'in konuşmasının ardından, Dr. Senai Demirci, aile içi iletişim konusunda bir sunum yaptı. Akşam ise Mustafa Demirci, bir konser verecek. Sağlık-Sen Türkiye Buluşması, Pazar günü sona erecek. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Metin Memiş Memur Sen Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title