Haberler

Sağlık-sen Genel Başkanı Memiş: "Yeni Anayasa İçin Üzerimize Düşeni Yapmaya Hazırız"

Sağlık-Sen Genel Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkan Vekili Metin Memiş, yeni anayasa konusunda üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını, vesayet anayasasından kurtulma zamanının geldiğini söyledi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkan Vekili Metin Memiş, yeni anayasa konusunda üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını, vesayet anayasasından kurtulma zamanının geldiğini söyledi.

Sağlık-Sen Manisa Şubesi'nin İl Divan Toplantısı'na katılmak üzere Manisa'da bulunan Memiş, toplantı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Dün olduğu gibi bugün de vesayetin getirdiği Anayasa yerine tamamı sivil, milletin yanında olan özgürlüklerin önünün açıldığı yeni anayasa talebini dile getirdiklerini belirten Memiş, "Yeni Anayasa'nın mutlaka hazırlanması gerektiğini düşünüyoruz. Bu anlamda da buradan meclisteki bütün siyasi partilerin genel başkanlarına ve milletvekillerine sesleniyorum. Türkiye'nin artık yeni ve sivil bir anayasaya ihtiyacı var. Bu anlamda milletten almış olduğunuz sorumluluğun gereğini yerine getirin. Biz de Memur-Sen ailesi olarak bu konuda üzerimize ne düşüyorsa sonuna kadar yapmaya hazır olduğumuzu söylüyoruz" şeklinde konuştu.

"TAŞERONA KADRO OLUMLU, ANCAK SÖZLEŞMELİLER DE KADROYA ALINMALI"

Konuşmasında gündemdeki taşeron işçilerin kadro konusuna da değinen Memiş, en çok taşeron çalışanın sağlık sektöründe bulunduğunu söyledi. Kadroya geçirilmeleri önemsediklerini belirten Memiş, "Bunların da özlük hakları bakımından mevcut uygulamadaki 657 çalışan arkadaşlarımıza uyarlanmalarının uygun olacağını düşünüyoruz. Sağlık hizmetlerinin sunumunda yaklaşık 160 bin civarında taşeron istihdam ediliyor. Kadro çalışmasının bu arkadaşlarımızın tamamını kapsamasını bekliyoruz" dedi.

Memiş ayrıca, Sağlık Bakanlığı bünyesinde hizmet veren ve kadro bekleyen 4/B, 4/C'lilerle vekil ebe hemşireler ve kamu dışı aile sağlığı merkezi çalışanlarının da kadro çalışmasına dahil edilmesi gerektiğini kaydetti.

"ŞİDDETE BAŞVURAN SAĞLIK GİDERLERİNİ KENDİ ÖDESİN"

Sağlıkta şiddet konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Memiş, şiddetin caydırıcılığı için Meclis'e yeni bir teklifte bulunabileceklerini söyledi.

En son sağlıkta şiddet uygulayanların tutuklu yargılanmasıyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne öneri sunduklarını belirten Memiş, "Bununla alakalı kanun düzenlemesi çıkmış olmasına rağmen maalesef uygulaması noktasında sıkıntı vardı. Önümüzdeki günlerde görüşülecek bu tasarıda tutuklu yargılanmayla ilgili TCK'da da değişiklik yapılacak. Bu konuyla ilgili açıklamayı Sayın Başbakanımız 14 Mart Tıp Bayramı'nda yapmıştı. Biz Sağlık-Sen olarak şiddet konusunda dünden bugüne kadar birçok çalışma yaptık. Raporlarımızla birlikte şiddet tedbirlerini de ortaya koyduk" diye konuştu.

Şiddetin önlenmesi için sundukları önerilerden birisinin de sağlık çalışanlarına şiddet uygulayan kişinin sağlık giderlerini 6 ay süreyle kendisinin ödemesi olduğunu söyleyen Memiş, "Bu çok önemli bir caydırıcılık. Bu yapılan tutuklu yargılama süreci başlatılırsa, bu caydırıcılık elbette bu iş çözülmüş olacak ama bu da durumu kurtarmıyorsa önümüzdeki süreçte bu önerimizi de sunacağız. Şiddet uygulayanların 6 ay sağlık hizmetlerini kendi parasıyla faydalanmasını talep edeceğiz" dedi.

Memiş daha sonra sendikasının İl Divan Toplantısına katıldı. Toplantıya Kamu Hastaneleri Manisa Genel Sekreteri Ayhan Korkmaz, İl Sağlık Müdürü Metin Kaplan, İl Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, Yunus Emre Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Ümit Atman, Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa İrgat'ın yanı sıra şube yönetim kurulu ve temsilciler katıldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Metin Memiş Memur Sen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title