Haberler

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş Açıklaması

"Soma'daki olay, sendikacılığın Türkiye'de nasıl ideolojik işlediğinin göstergesi oldu"

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Soma'daki olayın, sendikacılığın Türkiye'de nasıl ideolojik işlediğinin göstergesi olduğunu söyledi.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Memiş, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Konferans Salonunda düzenlenen Sağlık-Sen Trabzon Şubesi 3. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

"Soma'daki olay, sendikacılığın Türkiye'de nasıl ideolojik işlediğinin göstergesi oldu" ifadesini kullanan Memiş, şunları söyledi:

"Soma'daki ihmallerin ve kusurların görünmemesi veya ortaya çıkarılmaması, bile bile tehlikenin içine girilmesi, oradaki sendikacı arkadaşların bu tehlikeyi görmezden gelerek çalışan haklarını aramak değil de ideolojilere nasıl hizmet edilen sendika anlayışıyla yapıldığının göstergesi olmuştur. Bu anlamda Türkiye'de Memur-Sen'in varlığının bir anlamı daha ortaya çıktı."

Memiş, Memur-Sen'in çalışan haklarını gerçekten aradığını belirterek, "Memur-Sen sadece ücret sendikacılığı değil, bunun yanında millet sendikacılığıdır. Evrensel ve geniş bir sendikacılıktır. Memur-Sen duruşu, yaklaşımı ve politikalarıyla hem millet hem de dünya mazlumlarının yanında yer alışıyla Türkiye'de büyük bir boşluğu dolduran sendika olmuştur" diye konuştu.

Memur-Sen olarak milletin yanında tavır sergilediklerini savunan Memiş, şöyle devam etti:

"Bu ülkede millet adına doğru kimden gelirse gelsin onun altına imzamızı atarız. Yanlış da kimden gelirse gelsin o yanlışın karşısında dimdik dururuz. Bizim en önemli yaklaşımlarımızdan birisidir. Bu anlamda Türkiye'deki en önemli süreçlerde taşın altına elimizi değil, gövdemizi koyduk ve destek verdik. Bu süreçler de başta referandum süreci, arkasından demokratikleşme paketleri çerçevesinde başörtü sorunu ve çözüm sürecidir. Memur-Sen olarak kardeşliğimiz, birlik ve beraberliğimiz gelişsin ve ülkemiz güçlü bir ülke olsun diye süreci destekledik."

Memiş, Sağlık-Sen'in yetkiyi 2009'da aldığını anımsatarak, bu tarihten sonra sağlık çalışanlarının ve sosyal hizmet çalışanlarının birçok sorununun gündeme taşındığını ve somut adımlar atıldığını kaydetti.

Konuşmaların ardından, mevcut başkan İdris Baykan'ın yeniden aday olduğu seçim gerçekleştirildi. - Trabzon

Kaynak: AA / Güncel

Metin Memiş Türkiye Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title