Haberler

Sağlık-Sen'den "Sağlıkta Şiddet Cezasız Kalmasın" Tepkisi

Sağlık-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, dört hasta yakının genel cerrahi uzmanı Doç. Dr. Ahmet Oğuz Hasdemir’e, bir refakatçinin ise hemşirelere saldırısının affedilmemesi gerektiğini söyledi.

Sağlık-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, dört hasta yakının genel cerrahi uzmanı Doç. Dr. Ahmet Oğuz Hasdemir'e, bir refakatçinin ise hemşirelere saldırısının affedilmemesi gerektiğini söyledi. Yıldırım, "Sağlıkçıya saldıranın yanına kar kalıyor" diye tepki gösterdi.

Sağlıktaki şiddet son 5 yıldır sağlığın en önemli sorunlarından biri haline dönüştü. Dört hasta yakınının Ankara'da Doç. Dr. Ahmet Oğuz Hasdemir'e saldırması, bir hasta refakatçisinin ise servisteki hemşirelerinin üzerine küfür ederek yürümesini tepkiyle karşıladıklarını söyleyen Sağlık Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, sağlık çalışanlarına şiddetin giderek arttığını ve bu konuda verilen cezaların yetersiz olduğunu ifade etti.

Vatandaşların tapuda, karakolda, adliyede bir memura şiddet gösteremediğini belirten Yıldırım, "Bu birimlerde nedense vatandaşlarımız saygıda kusur etmiyor. Ancak aynı vatandaş neden hastanede, aile sağlığı merkezinde, acilde kendisinin sağlığı için çaba gösteren sağlık çalışanına saldırıyor, küfür ediyor. Bunun nedeni araştırılmalı" dedi.

Siyasilerin, sivil toplum örgütleri ve toplumun her kesiminin sağlıkçıya gösterilen şiddete karşı tek yürek tepki göstermesi gerektiğini anlatan Başkan Yıldırım, "İnsanlar hastanede olduğu gibi adliyede ya da karakolda çalışanlara saldıramıyor, hakaret edemiyor. Çünkü bu alanlarda gösterilen şiddetin cezası çok net ve kesin. Ancak sağlık çalışanına saldıran, bıçaklayan kişiler, 1 saat içerisinde serbest kalabiliyor. Toplumdaki bu algı yüzünden sağlık çalışanlarına karşı şiddet bitmiyor, tersine artarak devam ediyor. Sağlıkçıya saldıranın yanına kar kalıyor" diye konuştu. Yıldırım, "Biz sağlık çalışanları, insanların en zor, ümitsiz, acılı durumlarında yanlarındayız. Biz bu duyguları hasta yakınları gibi sadece bir dönemde değil tüm çalışma hayatımızda yaşıyoruz. Bu yüzden insan haklarına uygun çalışma koşulları ve kaliteli bir hayat sunumu talep ediyoruz" ifadelerini kullandı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Oğuz İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title