Haberler

Sağlık-sen'den PKK'ya Tepki

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, PKK’lılar tarafından öldürülen doktor Abdullah Biroğul için bir mesaj yayımladı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, PKK'lılar tarafından öldürülen doktor Abdullah Biroğul için bir mesaj yayımladı.

Mesajında, son günlerde sağlıkçılara yönelik artan şiddet olaylarına tepki gösteren Ensarioğlu, "Savaşta bile dokunulmayan doktor, hemşire, sağlık memuru ve diğer sağlıkçılara yönelik barbarca saldırıların olduğuna şahitlik etmekteyiz. Hatta bir canı kurtarmak, bir yarayı sarmak için yola çıkan ambulansların bile molotoflarla yakıldığı ve silahlarla tarandığı görülmektedir. Bunun son örneği Kulp ilçesi Toplum Sağlığı Merkezi sorumlu hekimi Abdullah Biroğul'un katledilmesi olmuştur. Hiçbir neden, hiçbir bahane ve hiçbir propaganda bunları haklı ve meşru gösteremez. Bunu yapanlar hangi ideoloji ve gerekçenin arkasına saklanırsa saklansın vicdan ve duygu yoksunudur. Doktorumuza Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve sağlık camiasına başsağlığı diliyor; faillerin bir an önce yakalanarak hak ettikleri cezaya çarptırılmalarını bekliyoruz" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Nurhak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title