Haberler

Sağlık-Sen'den Dünya Kadınlar Günü Paneli

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, "Hayatımızın Gerçek Kahramanı, Kadınlar" konulu panel düzenleyecek.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, "Hayatımızın Gerçek Kahramanı, Kadınlar" konulu panel düzenleyecek.

Sağlık-Sen'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Sağlık-Sen, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, 6 Mart pazartesi günü Ankara Bera Otel'de "Hayatımızın Gerçek Kahramanı, Kadınlar" konulu panel gerçekleştirecek.

Panele, 28 Şubat mağdurlarının sembol ismi AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, 15 Temmuz darbesinde kamyonuyla köprüye gelen Şerife Boz, darbecilerin silah zoruyla bildiri okuttukları TRT Spikeri Tijen Karaş, AK Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, Otizm Federasyonu Başkan Yardımcısı Fatma Kilci Kavas ve araştırmacı Dr. Keziban Avcı, konuşmacı olarak katılacak.

"Hayatımızın gerçek kahramanları kadınlar"

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, yazılı açıklamasında, gerçek kahramanların kadınlar olmasına karşın gerek çalışma hayatında gerek sosyal hayatın içinde kadınların çözülmesi gereken sorunları olduğunu belirtti. Memiş, "Kadınların hayatlarındaki zorlukların giderilmesi, toplumsal bir sorumluluk. Çalışma hayatlarında olsun, sosyal hayatın içinde olsun kadına yönelik şiddet, mobbing ve taciz sona ermiş değil. Bütün bu sorunların çözülmesi, aslında hepimizin sorunlarının çözülmesi anlamına gelir." ifadelerini kullandı.

Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak kadına yönelik ayrımcılığa karşı çıktıklarını vurgulayan Memiş, iş ve öğrenim hayatındaki başörtüsü yasağının kaldırılmasının, mücadeleleri sonrası gerçekleştiğini kaydetti.

Panelde hayatın her alanındaki kadınları buluşturacaklarını ve tecrübe paylaşımında bulunulacağını belirten Memiş, kadınların yaşadıkları kahramanlık hikayelerini kendilerinden dinleyeceklerini aktardı.

Kaynak: AA / Güncel

Metin Memiş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title