Haberler

Sağlık-sen Balıkesir'de Yetkili Sendika Oldu

Her yıl Mayıs ayında gerçekleşen ve yetkili sendikaların belirlendiği, sendika üye sayımları sonucunda Balıkesir’de Sağlık-Sen yetkili sendika oldu.

Her yıl Mayıs ayında gerçekleşen ve yetkili sendikaların belirlendiği, sendika üye sayımları sonucunda Balıkesir'de Sağlık-Sen yetkili sendika oldu.

Balıkesir Sağlık Sen Şube Başkanı Ömer Seyfettin Çelebi ve yönetim kurulu üyeleri düzenlediği basın toplantısında 15 Mayıs tarihinde gerçekleşen ve yetkili sendikaların belirlendiği sendika üye sayımları sonucunda, Balıkesir Sağlık Sen Şubesinin yeniden yetkili sendika olduğunu söyledi. Başkan Çelebi gerek şahsına gerekse sendika şubesine yapılan pek çok karalama ve saldırıya rağmen sağlık çalışanlarının teveccühüyle Sağlık-Sen Balıkesir Şubesinin bugüne kadar devam eden yükselişini hız kesmeden devam ettirdiğine vurgu yaparak " Geçen yıl 3394 olan üye sayımız, bu yıl 3905'e yükseldi. Sağlık Bakanlığına bağlı İl Sağlık Müdürlüğü,Kamu Hastane Birlikleri Genel Sekreterliği,Halk Sağlığı İl Müdürlüğü,Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı il Müdürlüğü,Üniversite hastanesinde genel yetkili sendika yine Sağlık-Sen Balıkesir Şubesi olmuştur. Tüm sendikaların üye sayısının toplamının iki katından fazla üye sayısına ulaşmamızda, bizlere teveccüh gösteren tüm sağlık çalışanlarımıza, gece gündüz demeden sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için çalışan başta yönetim kuruluma, ilçe başkanlarımıza, iş yeri temsilcilerimize teşekkür ediyorum ve çalışmalarımızda bize desteğini esirgemeyen Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş ve Yönetin Kuruluna şükranlarımı sunuyorum. Tabi ki bugün 4.000'e yaklaşan üye sayısına ulaşmak kolay olmuyor. Gece gündüz demeden verilen bir emek var ortada. Bazıları bizim yaptığımız çalışmaları, elde ettiğimiz kazanımları görmezden gelse de, Sağlık-Sen Balıkesir Şubesi teşkilatı bütün gücüyle çalışmalarına devam ediyor. Teşkilatımız önüne çıkan her türlü engeli aşarak sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarının çözümü için her zeminde mücadelesini sürdürüyor. Çalışanlarının taleplerinin, beklentilerinin sözcüsü ve takipçisi oluyor" dedi.

SAĞLIK SEN HER YIL BÜYÜYOR

Üye sayısının arttırmak ile asla işlerinin bitmediğine değinen Başkan Çelebi " Tam tersi sendikamıza gösterilen teveccühün aynı zamanda sorumluluğumuzu da arttırdığının farkındayız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Çalışanların sorunlarının, talep ve beklentilerinin farkındayız. Bu anlamda sahanın tüm beklentilerini karşılamak için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. Yeni oluşan 65 hükümetten ve yeni Sağlık Bakanından şunları bekliyoruz ve takipçisi olacağız.; Güncelliğini ve işlevini yitirmiş 82 anayasasının bir an önce değiştirilmesi,Ülke ve Ülke insanının daha özgürlükçü,daha demokrasi ihtiyaçlarını karşılayan yeni bir anayasanın yapılması. Sağlık-Sen her yıl büyüyerek daha da güçlü bir sendika oluyor. Hakkın ve haklının yanında olan, gücünü üyesinden alan ve bu gücü üyesinin menfaati için kullanan Sağlık-Sen'in bu kutlu yürüyüşünde bizlere destek olan tüm sağlık çalışanlarına sonsuz teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ömer Seyfettin Balıkesir Çelebi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title