Haberler

Sağlık İşçilerinden Taşeron Protestosu

Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Çerkezoğlu: "İnsan ihaleyle çalıştırılmaz, sağlıkta taşeron olmaz"

Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, sağlık hizmetlerinde taşeron uygulaması olmaması gerektiğini söyledi.

Çerkezoğlu, TBMM Dikmen Kapısı önünde, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Türk Tabipleri Birliği, Türk Dişhekimleri Birliği, Türk Hemşireler Derneği, Ebeler Derneği, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, Türk Medikal Radyo Teknoloji Derneği, Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği adına basın açıklamasını okudu.

Taşeron çalışmanın, Türkiye'de çalışma hayatının kanayan bir yarasına dönüştüğünü söyleyen Çerkezoğlu, son olarak Soma'da 301 kişinin hayatını kaybettiği maden faciasında itiraz ve tespitlerinin haklılığını gösterdiğini belirtti.

Çerkezoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na gönderilen "İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nın, her alanda taşeronun önünü açacak düzenlemelere sahip olduğunu savundu.

Tasarının, her işçinin iş kanunundan doğan mevcut haklarını bir yenilikmiş gibi sunduğunu ileri süren Çerkezoğlu, aynı zamanda işçilerin taşerona karşı temel savunma araçlarını da ellerinden aldığı iddiasında bulundu.

Çerkezoğlu, şu görüşleri savundu:

"Bizler bu ülkede sağlık ve sosyal hizmeti üreten emekçiler olarak insanca yaşam ve güvenceli iş talebimiz için mücadeleye devam edeceğiz. Halkın sağlık ve sosyal hizmet hakkı için biz sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin insanca koşullarda yaşayıp çalıştığı bir ülkede yaşamak için AKP'nin torba yasasına ve sağlıkta taşerona hayır diyoruz. İnsan ihaleyle çalıştırılmaz, sağlıkta taşeron olmaz."

CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Süleyman Çelebi ile HDP Muş Milletvekili Demir Çelik de eyleme destek verdi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Türk Dişhekimleri Birliği Türk Hemşireler Derneği Türk Tabipleri Birliği Dikmen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title