Haberler

Sağlık İçin Yürüdüler

Düzce'de sağlık çalışanları "Dünya Yürüyüş Günü" etkinlikleri çerçevesinde "Sevdiklerimizle sağlığa yürüyoruz" sloganıyla yürüyüş düzenledi.

Düzce'de sağlık çalışanları "Dünya Yürüyüş Günü" etkinlikleri çerçevesinde "Sevdiklerimizle sağlığa yürüyoruz" sloganıyla yürüyüş düzenledi.

Hareketsiz yaşamın beraberinde getirdiği sağlık problemlerine dikkati çekmek için Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı etkinlik kapsamında bir araya gelen vatandaşlar, Gaziantep Caddesi'nden Anıtpark Meydanına yürüdü.

İl Sağlık Müdürü Mahir Arslan, burada yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan "Sağlıklı Beslenelim, Kalbimizi Koruyalım" araştırma raporuna göre, toplumun yüzde 96'sının düzenli olarak fiziksel aktivite yapmadığı, Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması'nın raporuna göre ise toplumun yüzde 71'inin hareketsiz yaşadığı, aynı araştırmada 6-11 yaş grubu çocukların yüzde 58'inin düzenli egzersiz yapmadığının anlaşıldığını söyledi.

Bakanlığın sağlıklı yaşam konusunda birçok projeyi hayata geçirdiğini anımsatan Arslan, açıklamasına şöyle devam etti:

"Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı doğrultusunda fiziksel aktiviteye teşvik projesi kapsamında Bakanlığımız tarafından Türkiye genelinde üç yıl içerisinde 1 milyon bisiklet dağıtımı yapılacaktır. Bakanlığımızın geliştirdiği projelerle toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlenmesi amaçlanmaktadır."

Kaynak: AA / Yerel

Sağlık Bakanlığı Gaziantep Türkiye Düzce Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title