Haberler

Sağlık İçin Hareket, Hareket İçin Bisiklet

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde, Mustafa Gülşen Çınaroğlu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı ‘Sağlık için hareket, hareket için bisiklet’ projesi kapsamında 45 öğrenci 12 km bisiklet turu yaptı.

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde, Mustafa Gülşen Çınaroğlu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı 'Sağlık için hareket, hareket için bisiklet' projesi kapsamında 45 öğrenci 12 km bisiklet turu yaptı.

Mustafa Gülşen Çınaroğlu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı 'Sağlık için hareket, hareket için bisiklet' projesi kapsamında 45 öğrenci 12 km bisiklet turu yaptı. Mustafa Gülşen Çınaroğlu Anadolu Lisesi önünden başlayan bisiklet gezisi Kutluoba köyü, Çandır Mesire Yeri ve Ağaçköy güzergahları kullanılarak yapıldı. Gezi boyunca öğrencilere ilçe jandarma ve jandarma trafik ekipleri rehberlik etti. Geziye katılan okul müdürü Nihat Ertürk artan dünya nüfusuna paralel olarak kullanılan araçların egzoz gazları doğayı kirletmeyi ve buna paralel olarak ölümcül hastalıklarının artığını ifade eden Ertürk, "İnsan yaşamının önemine dikkat çekmek, öğrencilerimizin kısa sürelide olsa teknoloji ortamından uzaklaşmalarına fırsat yaratmak, doğa ve sporla iç içe yaşamın insan sağlığına olan katkılarının farkına varmalarını sağlayacak bir etkinlik olmasını istedik. Projenin amacı okulumuzda öğretmen ve öğrenci iletişimini sınıf dışında da en üst seviyeye çıkarmak. Öğrenci ve öğretmenler ile birlikte egzersiz yapmalarını sağlamak. Katılımcılar arasında takım ruhunu geliştirmek, bisiklet sporu ile tanıştırarak bunun alışkanlık haline gelmesine vesile olmak, sağlıklı yaşam becerilerini kazandırmak, hava kirliliğini önlemek, bisiklet kullanımıyla ölüm riskini azaltmak" dedi. Öğrenciler ise ilk kez katıldıkları uzun mesafeli bisiklet turunda zorlandıklarını fakat her bireyin mutlaka bisiklete binerek hem spor yapması hem de dünyamızı egzoz gazından korunmasına katkı sağlaması gerektiğine dikkat çekmek istediklerini ifade ettiler. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Gülşen Çanakkale Bayramiç Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title