Haberler

Sağlık Ekibinin Zorlu Kış Mesaisi

Bitlis 112 Acil Servis ekibi kış mevsimi nedeniyle zor şartlar altında hizmet verirken, asılsız ihbarlarla da mücadele etmek zorunda kalıyor.

Bitlis 112 Acil Servis ekibi kış mevsimi nedeniyle zor şartlar altında hizmet verirken, asılsız ihbarlarla da mücadele etmek zorunda kalıyor.

Türkiye'nin en fazla kar yağışı alan illerinin başında gelen Bitlis'te, sağlık ekibi vakalara gerek yürüyerek gerekse paletli ambulanslarla ulaşıyor. Ocak ayı içerisinde yaklaşık 150 ücra köydeki vakaya giden sağlık ekibi, metrelerce karı bazen kendi araçları ile bazen de İl Özel İdaresi ya da UMKE ile birlikte koordineli çalışarak aşıyor. Bugüne kadar gittikleri tüm hastaları hastaneye yetiştirmeyi başaran sağlık ekibi, asılsız ihbarlardan dert yanıyor. Kış mevsiminde çalışma şartlarının yaz aylarına göre daha zor ve meşakkatli olduğunu söyleyen sağlıkçılar, asılsız ihbarlar yüzünden gerçek vakaları kaçırma ihtimallerinin olduğunu da belirtti.

Bitlis 112 Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Mahmut Konyar, kentin kırsal bir bölgede olması nedeniyle kış şartlarında hastalara ulaşmakta sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Konyar, "Kış ayında olduğumuz için yer yer 2 ve 3 metre kar olan yerlerde hastaları kurtarmaya çalışıyoruz. Kış şartlarında günde yaklaşık 2 bin çağrı düşmektedir. Maalesef bazen bunlar bizleri üzüyor ama gerçek vaka olarak 100 ile 150 arası çıkıyor. 112 ekibimiz UMKE ile kış aylarında ortaklaşa çalışmalar yürütüyor. Özel kapsamlı bir ambulansımız var, bu ambulansımız kendisi yolları açıp bir şekilde gidebiliyor. Hem ambulans hem de kepçe görevi görebiliyor. Ayrıca 3 tane Mutki, Hizan ve merkezde olmak üzere kar paletli ambulansımız var. Ayrıca toplam 20 tane de aktif halde olan normal ambulansımız mevcuttur" diye konuştu.

"Köy yollarını açtırmak amacıyla asılsız çağrılarda bulunuluyor"

Kış mevsimi nedeniyle 112 Acil Servis ve UMKE olarak paletli ambulansları günlük olarak ortalama 10 defa kullandıklarını ifade eden Dr. Konyar, "Şu ana kadar çok şükür gittiğimiz vakaların bir veya ikisi asılsız çıktı. Bölgemizde maalesef şöyle bir uygulama var, köy yollarını açtırmak amacıyla asılsız çağrılarda bulunuluyor. Geçtiğimiz günlerde yaşadığımız bir olay vardı, bununla ilgili valiliğe zaten tutanağımızı ilettik. O kişi ve kişiler hakkında valilik gerekli yasal işlemleri gerçekleştirecektir. 2017 Ocak ayı itibari ile ortalama 150 civarı uç köylerde vakalarımız oldu. Bu sayının yüzde 20 ile 30 civarına yürüyerek ya da kar paletli ambulanslarımızla ulaştık" ifadelerini kullandı.

112 personellerinden Zeynep Çağlar ise genelde çocukların olmadık şeyler için aradıklarını belirtti. Çağlar, "Kış aylarındayız, çalışmalarımız bir hayli zor şartlarda oluyor. Hal böyle olunca ve asılsız ihbarlarda olunca gerçek vakaya ulaşamıyoruz" şeklinde konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Bitlis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title