Haberler

Sağlık Çalışanlarının "Yıpranma Payı" Beklentisi

Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Kerem Özgüler, 2015'in yıpranma payının hayata geçtiği ve ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasının mücadele yılı olacağını bildirdi.

Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Kerem Özgüler, 2015'in yıpranma payının hayata geçtiği ve ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasının mücadele yılı olacağını bildirdi.

Özgüler, Darıca Farabi Devlet Hastanesi'nde yaptığı basın açıklamasında, sendikanın sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, lisans tamamlama ve kreş konusunda kararlı bir duruş ortaya koyduğunu ve mücadelesini sürdürdüğünü söyledi.

Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmamasının sağlık çalışanlarının en önemli sorunlarından birisi olduğunu dile getiren Özgüler, "Yıpranma payının Bakanlar Kurulu ve ilgili platformlarda ele alındığını ve çalışmaların sürdüğünü, en kısa sürede bu sözün hayata geçmesi için çalışıldığını biliyor, konuyu takip ediyoruz. Bütün sağlık çalışanları, 2015 yılı içinde yıpranma payına kavuşmalıdır. Emekli maaşları ise ek ödemesiz maaşa göre belirlenmekte, emeklilikte büyük bir mağduriyet yaşanmaktadır" diye konuştu.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Farabi Darıca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title