Haberler

Sağlık Çalışanlarından Terör Tepkisi

Elbistan, Afşin ve Andırın ilçelerinde sağlık çalışanları, hastaneler ve sağlık personeline yönelik terör saldırılarını kınadı.

Elbistan, Afşin ve Andırın ilçelerinde sağlık çalışanları, hastaneler ve sağlık personeline yönelik terör saldırılarını kınadı.

Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Nedim Kızılkaya, hastane personeli ile birlikte başhekimlik binası önünde düzenlediği basın açıklamasında, son dönemlerde terör örgütlerince, sağlık çalışanları, ambulans ve hastanelere yönelik saldırıların devam ettiğini belirtti.

Sağlık hizmetlerini hedef alan terör olaylarını şiddet ve nefretle kınadıklarını belirten Kızılyaka, "Sağlık hizmetlerini engelleyerek devlet kurumlarını itibarsızlaştırmayı amaçlayan bu saldırılar en çok da bölge insanımıza zarar vermekte, onların en temel ve en doğal insani hakkı olan sağlık hizmetlerine ulaşımını güçleştirmektedir. Çalışanlarımızın ve masum insanların hayatlarına kastedilerek gerçekleştirilen bu eylemler, terör örgütünün insani değerlerden ne kadar uzaklaştığının da kanıtı niteliğindedir. Teröre karşı en büyük cevap, en büyük mücadeleyi birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, birbirimize sımsıkı kenetlenerek verebiliriz" dedi.

Andırın

Andırın Devlet Hastanesi Başhekimi Defne Çiftçioğlu, vatandaşın en temel haklarından olan sağlık hakkının engellenmesine yönelik çirkin saldırıları planlayanları ve gerçekleştirenleri şiddetle kınadıklarını söyledi.

Çiftçioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, son dönemlerde terör örgütlerince, genç, yaşlı, çocuk ve bebek demeden tüm halkı hedef alan eli kanlı terör örgütünün, sağlık çalışanlarına, ambulanslara ve hastanelere yönelik saldırılarına devam ettiğini belirterek, "Hiçbir dinde, hiçbir kültürde yeri olmayan acizlik göstergesi bu saldırılar ve bu çağdışı anlayış, dünya medeniyetine önderlik etmiş bu topraklarda kendine yer edinemeyecektir" ifadelerine yer verdi.

Afşin

Afşin Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Çelik, "Terör değil, kardeşlik diyen gönüller, şifa veren eller kazanacak" dedi.

Çelik, Afşin Devlet Hastanesinde yaptığı basın açıklamasında, Haziran ayından bu yana tırmanışa geçen terör saldırılarının, genç, yaşlı, çocuk demeden tüm halkı hedef aldığını söyledi.

Eli kanlı terör örgütünün, sağlık çalışanlarına, ambulanslara ve hastanelere yönelik alçakça saldırın  devam ettirdiğini belirten Çelik, "Sağlık hizmetlerini engelleyerek devlet kurumlarını itibarsızlaştırmayı amaçlayan bu saldırılar en çok da bölge insanımıza zarar vermekte, onların en temel ve en doğal insani hakkı olan sağlık hizmetlerine ulaşımını güçleştiriyor. Bu topraklarda binlerce yıldır kardeşçe yaşayan insanımızın sağlığını daha ileriye taşıma gayreti içinde olacağız. Terör bizi asla yıldırmayacak ve asla amacına ulaşamayacaktır" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

İsmail Çelik Kızılkaya Elbistan Andırın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title