Haberler

Kayseri'de Sağlık Çalışanlarından Taşeronlaşmaya Tepki

Güncelleme:

Sağlık-Sen Kayseri Şubesi üyeleri, Sağlık Bakanlığının acil sağlık hizmetleri için taşeron üzerinden hizmet alımı yapacak olmasına tepki gösterdi.

Sağlık-Sen Kayseri Şubesi üyeleri, Sağlık Bakanlığı'nın acil sağlık hizmetleri için taşeron üzerinden hizmet alımı yapacak olmasına tepki gösterdi.

Şube başkanı Mahmud Faruk Doğan, Belsin semtindeki 112 Acil Çağrı Merkezi'nin önünde toplanan grup adına yaptığı açıklamada, sendika olarak kamuda tek tip istihdamı savunduklarını ve sözleşmeli kamu görevlilerinin kadroya geçmesine öncülük ettiklerini söyledi.

Vekil ebe, hemşire, kamu dışı aile sağlık merkezi çalışanları ve 4\C'lilerin kadro beklerken, Sağlık Bakanlığı'nın acil sağlık hizmetleri için taşeron üzerinden hizmet alımı yapacak olmasının kabul edilir bir durum olmadığını belirten Doğan, "Kamu hizmetleri, kadrolu kamu görevlisi tarafından verilmelidir. Sağlık gibi hayati bir konunun bu temel ilkeden uzak götürülerek, taşeron üzerinden hizmet alımına gidilmesi, emek sömürüsünü teşvik etmektedir. Ayrıca aynı ambulanstaki, aynı okul mezunu iki çalışandan birinin taşeron diğerinin kadrolu olması iş barışını olumsuz yönde etkileyecek önemli bir faktördür" diye konuştu.

"Sağlık hizmetlerinde, personel açığı taşeron eliyle değil kadrolu istihdam yapılarak sorun çözülmelidir" diyen Doğan, şunları kaydetti:

"Devlet eliyle kayıt dışı istihdam ve emek sömürücülüğü yapılması kararından en kısa sürede vazgeçilmelidir. Sağlık Bakanlığı'na çağrımız, taşeron eliyle hizmet alımından vazgeçmesidir. Kadrolu kamu görevlisi alarak, hem işsizliğin azaltılmasına katkı sunması hem de hizmet sunumunda kaliteyi yükseltmesi gerekmektedir. Bir kamu görevlisinin branşındaki sorumlulukları yasayla belirlenmişken, taşeron üzerinden bu hizmeti görenlere yüklenebilecek sorumluluklar ne kadar yerine getirilecektir?"

Kaynak: AA / Yerel

Sağlık Bakanlığı Faruk Doğan Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title