Haberler

Sağlık Çalışanlarından İş Bırakma Eylemi

Darıca ilçesinde, sağlık çalışanları 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Darıca ilçesinde, sağlık çalışanları 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Darıca Farabi Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen bazı sendika ve oda üyeleri, taşıdıkları dövizlerle sağlık çalışanlarının çalışma koşullarını protesto etti.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Rahşan Güler, 14 Mart Tıp Bayramı'na Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın çalışma koşullarına ve halkın sağlığına verdiği zararların gölgesinde girdiklerini öne sürdü.

Güler, sağlık çalışanlarının umutla beklediği, yıpranma payı, ek ödemelerin emekliliğe yansıması, lisans tamamlama ve kreş hakkı gibi konularda beklentilerinin karşılanmaması nedeniyle hayal kırıklığı yaşadıklarını kaydetti.

Halkın aldığı sağlık hizmetine güvenemediğini, sağlık çalışanlarının da verdikleri hizmetlerden memnun olmadığını savunan Güler, şunları söyledi:

"Esnek değil, standart, nicelik değil nitelik esaslı güvenceli ücret talep ediyoruz. Ağır iş yükü altında sürekli değiştirilen kuralsız, esnek ve keyfi düzenlemeler içerisinde sağlığımızı kaybetmeden sağlık üretmek istiyoruz. Emeğimizin karşılığını istiyoruz. Nitelikli sağlık hizmetine bütün yurttaşlarımızın ücretsiz ulaşabilmesini talep ediyoruz. Emeğine ve geleceğine sahip çıkmak için bütün sağlık emekçilerini temel hakları için birlikte mücadele etmeye, direnmeye, 13 Mart görevine katılmaya çağırıyoruz."

Kaynak: AA / Yerel

14 Mart Farabi Darıca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title