Haberler

Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddet

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Hasta Çalışan Hakları ve Güvenliği Daire Başkanı Fatma Şahin, "Amacımız, askeri hastaneler bize bağlandıktan sonra Sağlık Bakanlığı olarak hassasiyetimiz her anlamda, hem güvenlik hem sağlık çalışanlarının, daha etkin, verimli, hiçbir şekilde sorun çıkmadan...

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Hasta Çalışan Hakları ve Güvenliği Daire Başkanı Fatma Şahin, "Amacımız, askeri hastaneler bize bağlandıktan sonra Sağlık Bakanlığı olarak hassasiyetimiz her anlamda, hem güvenlik hem sağlık çalışanlarının, daha etkin, verimli, hiçbir şekilde sorun çıkmadan üst seviyede hizmetin daha nitelikli hale getirilmesiydi." dedi.

Şahin ile birlikte Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu İletişim Daire Başkanı Ali Özhan ve beraberindekiler, geçen günlerde Haydarpaşa Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Servisinde çalışan Yeşim Yeşildere Gökçe'nin, hasta yakını tarafından şiddete maruz kalması nedeniyle hastaneyi ziyaret ederek, yönetime ve çalışanlara destek verdi.

Şahin, ziyaret sırasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Amacımız, askeri hastaneler bize bağlandıktan sonra Sağlık Bakanlığı olarak hassasiyetimiz her anlamda, hem güvenlik hem sağlık çalışanlarının, daha etkin, verimli, hiçbir şekilde sorun çıkmadan, üst seviyede hizmetin daha nitelikli hale getirilmesiydi. Sayın bakanımızın da sağlıkta şiddet konusunda hassasiyeti çok üst seviyede. Hiçbir sağlık çalışanının, hiçbir şekilde şiddete maruz kalmaması ve bununla ilgili her türlü etkili önlemlerin alınması, hukuki anlamda da süreçlerin yönetilmesi hususunda, bu münferit olayın yaşandığı andan itibaren başta sayın bakanımızın talimatlarıyla devrede idik." diye konuştu.

Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Sağlık çalışanlarımızın, Haydarpaşa Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gösterdiği her anlamda etkin olarak süreci yönetmeleri ve arkadaşların sağduyulu tavırları bizim de bakanlık üzerinden yaptığımız destekle hem hastamıza en iyi şekilde bakıldı, hem de Sağlık Bakanlığı olarak bu tür olayların yaşanmaması için tüm kamuoyuna duyuruldu. Bakanlık düzeyinde her türlü destek verildi. Bu nedenle hem hastane yöneticilerimiz hem de sağlık çalışanlarına şükranlarımızı sunmak ve destek vermek üzere ziyarete geldik".

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu İletişim Daire Başkanı Ali Özhan da kurumun çevre politikasının, sağlık çalışanlarının, yerinde mutlu ve huzurlu olmasını sağlamak olduğunu belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu olay örneğinde olduğu gibi özellikle hastane yöneticilerimizi ve Genel Sekreterliğimizi tebrik ediyorum. Gerçekten tamamen bizim dışımızda medya ile paylaşılan görüntülerden anlıyoruz ki ciddi bir tahrik ve taciz, provokatif bir eylem olmuş. Ama bizim çalışanlarımız bütün o tahrike rağmen hiç bir fiziki tepki göstermeden tamamen hastayı, hasta yakınını anlamaya çalışmışlardır. Bizim için öncelikli olan, hastamızın iyileşme sürecini hızlandırmaktır. Çalışanlarımızın zor şartlarda çalıştığını ve mesaisiz mesleklerini icra ettiklerini biliyoruz. O açıdan büyük özveri ile büyük manevi destekle çalışıyorlar. Bakanlık olarak, kurum olarak çalışanlarımıza yerinde destek vermek niyetiyle geldik."

Şahin, Özhan ve beraberindekiler, olayın yaşandığı Beyin ve Sinir Cerrahisi Servisini de ziyaret etti. Servisteki personele olay anındaki tutumlarından dolayı teşekkür eden Şahin ve Özhan, daha sonra hastalarla görüştü.

Kaynak: AA / Güncel

Sağlık Bakanlığı Fatma Şahin Haydarpaşa Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title