Haberler

Sağlık Çalışanları Sevinçli

Güncelleme:

Sağlık Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, sağlık çalışanları için sağlanan 3 müjdenin sağlık çalışanlarını memnun ettiğini bildirdi.

Sağlık Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, sağlık çalışanları için sağlanan 3 müjdenin sağlık çalışanlarını memnun ettiğini bildirdi.

Bingöl, sendika binasında yaptığı basın açıklamasında, "Uzun zamandır dile getirdiğimiz sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi, lisans tamamlama hakkı getirilmesi ve kurumlarda kreşlerin zorunlu tutulmasına yönelik talebimizin Başbakan Erdoğan tarafından kabul edilmesi, sağlık çalışanlarını sevindirmiştir. Başbakan Erdoğan, söz konusu yıpranma payının 5 hizmet yılına karşılık 1 yıl olacağı müjdesini vermiştir" dedi.

Söz konusu yıpranma payı düzenlemesi, her hizmetin 'hasta memnuniyeti' üzerine kurulduğu sağlık hizmetlerinde zaman zaman şiddete uğrayan, tükenmişlik sınırında hayatlarını sürdüren sağlık çalışanlarını olumlu şekilde etkileyeceğini kaydeden Bingöl, "Sağlık çalışanlarına verilecek yıpranma payı, bir hakkın verilmesi kadar, bir mağduriyetin de giderilmesi anlamına gelmektedir" ifadelerini kullandı.

Sağlık çalışanlarına yönelik bir diğer müjdenin ise, lisans tamamlama konusunda olduğunu vurgulayan Bingöl, lisans tamamlama konusunda müjde bekleyen 100 binden fazla sağlık çalışanının talebine Başbakan'ın olumlu cevap verdiğini belirterek, "Çalışırken kariyer yapmak isteyen veya mesleğinde akademik çalışma yapmak isteyen sağlık çalışanlarının önünü açacak bu düzenlemenin, çalışma hayatına olumlu katkılar yapacağına olan inancımız tam olup, Sağlık Bakanlığı Başbakanımızın talimatı sonrası bu konuda çalışmalarına hız vermiştir" dedi.

Bingöl, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Sağlık çalışanlarının en büyük sorunlarından olan kreş konusundaki talebimize de olumlu yaklaşan Başbakanımız, mevcut tesislerle bundan sonra gerçekleşecek projelerde kreş bulunmasının mecburi hale getirileceğini söyledi. Çalışan ailelerin en büyük sorunlarından birisi olan kreş konusunun çözüme kavuşmuş olması da bizleri ayrıca sevindirmiştir.

Daha önce olduğu gibi, bundan sonra da taleplerimizin takipçisi olacağız. Kazanıma dönüşene kadar, gerekli girişimlerimizi sürdüreceğiz. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın sözünü verdiği bu üç kazanımımız, sağlık çalışanlarına hayırlı olsun." - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Malatya Bingöl Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title