Haberler

Sağlık Bakanlığının Psikiyatri Hastalarının Bilgilerini İstediği İddiası

Bakan Müezzinoğlu'nun Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ı ziyareti, ardından basın mensuplarına açıklaması. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bakanlığınca İlçe Toplum Sağlığı Merkezlerine yazı gönderilerek psikiyatri hastalarının kimlik bilgilerinin istendiği iddiasına ilişkin, "Herhangi bir mahallede, hangi hastalığın, hangi oranda var olduğunu bilmek ve ona göre tedbir almak Sağlık Bakanlığının veya ilgili kurum ve kuruluşların görevi ve sorumluluğudur.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- Bakan Müezzinoğlu'nun Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ı ziyareti, ardından basın mensuplarına açıklaması. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bakanlığınca İlçe Toplum Sağlığı Merkezlerine yazı gönderilerek psikiyatri hastalarının kimlik bilgilerinin istendiği iddiasına ilişkin, "Herhangi bir mahallede, hangi hastalığın, hangi oranda var olduğunu bilmek ve ona göre tedbir almak Sağlık Bakanlığının veya ilgili kurum ve kuruluşların görevi ve sorumluluğudur. Yoksa 'Bu yoğunluktaki hastalar kimlerdir', bunu bilmek, hiç kimsenin yetkisinde değil, hakkı da değil. Böyle bir uygulama da söz konusu değildir" dedi.Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'nde Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ı makamında ziyaret eden Müezzinoğlu, 23 Mayıs'ta açılan 50 yataklı Sabahattin Gazioğlu Çocuk Hematoloji Onkoloji Hastanesi'ni gezdi.Müezzinoğlu'na hastanede bir gazeteci, Sağlık Bakanlığının 8 Mayıs'ta İlçe Toplum Sağlığı Merkezlerine bir yazı göndererek, aile hekimlerinden psikiyatri hastalarının ad, soyad, kimlik numarası, adresi ve tanısının yer aldığı bilgileri istediğinin ileri sürüldüğünü hatırlattı.Bu iddianın doğru olmadığını vurgulayan Müezzinoğlu, şöyle konuştu: "Sağlık Bakanlığı olarak, hiçbir hastamızın tıbbi bilgilerini bir başkasıyla paylaşmayan, deontoloji kurallarına uyan bir sistemi, 'e-nabız'da da bütün sistemlerimizde de titizlikle, duyarlılıkla takip eden bir anlayışın mensuplarıyız ama bir bölgedeki sorunları kişinin ismi dışında yoğunluğu tespit edebilmek, istatistiksel ve bilimsel veriler için ihtiyacımız olandır. Herhangi bir mahallede, hangi hastalığın, hangi oranda var olduğunu bilmek ve ona göre tedbir almak Sağlık Bakanlığının veya ilgili kurum ve kuruluşların görevi ve sorumluluğudur. Yoksa 'Bu yoğunluktaki hastalar kimlerdir', bunu bilmek, hiç kimsenin yetkisinde değil, hakkı da değil. Böyle bir uygulama da söz konusu değildir."

Kaynak: AA / Güncel

Uludağ Üniversitesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title