Haberler

Sağlık Bakanlığı: Yaralı Hacı Adayları Sabah Gelecek

Sağlık Bakanlığı, Mekke'deki vinç kazası ile Mina bölgesinde meydana gelen izdihamda yaralanan Türk hacı adaylarının bölümünün tedavilerine Türkiye'de devam edilmesi ve nakil işlemleri için Bakanlık tarafından yapılan çalışmalar hakkında açıklama yaptı.

Sağlık Bakanlığı, Mekke'deki vinç kazası ile Mina bölgesinde meydana gelen izdihamda yaralanan Türk hacı adaylarının bölümünün tedavilerine Türkiye'de devam edilmesi ve nakil işlemleri için Bakanlık tarafından yapılan çalışmalar hakkında açıklama yaptı.

Bakanlık, hacı adaylarının yarın saat 06.00'da Ankara Etimesgut Askeri Havalananı'na iniş yapması ve Ankara'da bulunan çeşitli hastanelere nakledilmesinin planlandığını açıkladı. Bakanlık açıklaması, şöyle:

"Suudi Arabistan'ın Mekke Şehri Mescid-i Haram ve Mina Bölgelerindeki kutsal topraklarda meydana gelen kaza ve izdiham olaylarında yaralanan Türk Hacı adaylarımızın bir bölümünün tedavilerine ülkemizde devam edilmesi için Bakanlığımız tarafından gerekli nakil işlemleri planlanmıştır. Bakanlığımız Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Muzaffer AKKOCA'nın Başkanlığında, 25 hasta/yaralının ülkemize nakledilmesi için 1 Genel Cerrahi Uzmanı, 1 Ortopedi Uzmanı, 1 Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı, 2 Pratisyen Hekim, 3 Sağlık Memuru ve 3 Hemşire 'den oluşan UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) nakil hazırlıklarını tamamlamıştır. Bakanlığımız UMKE Timi tarafından hasta/yaralıların ülkemize nakledileceği C-130 tipi Askeri Uçağın ambulans uçak olarak hazır hale getirilmesi için gerekli tıbbi cihaz, tıbbi malzeme ile yeteri miktarda yiyecek, içecek ve battaniye ihtiyacı giderilmiştir. Bakanlığımızca oluşturulan 12 kişilik UMKE Timinin, 27 Eylül'de Ankara Etimesgut Askeri Havaalanından saat 17.00'de havalanarak 5 saatlik uçuş sonrasında Cidde Havaalanına iniş yapması ve yaralı Türk Hacılarımızın alınarak 28 Eylül saat 06.00'da Ankara Etimesgut Askeri havalananına iniş yapması ve Ankara'da bulunan çeşitli hastanelere nakledilmesi planlanmaktadır. Türk hacı adaylarımızdan 8'i Atatürk eğitim araştırma hastanesine, 8'i Yenimahalle eğitim araştırma hastanesine, 1'i Yüksek İhtisas, 1'i Ankara Numune Eğitim Araştırma, 3'ü Dışkapı Numune, 1'i Numune Eğitim Araştırma Hastanesi'ne,1'i Sanatoryum Göğüs hastalıkları hastanesine, 1'i Keçiören Numune Eğitim Araştırma Hastanesi'ne,1'i de Gazi Devlet Hastanesi'ne nakledileceklerdir. Ayrıca, tedavileri bölgedeki hastanelerde devam yaralı hacı adaylarımızın sağlık durumları Diyanet İşleri Başkanlığı koordinasyonunda yakından takip edilmekte olup ihtiyaç duyulması halinde yeni planlamalar yapılabilecektir." - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Bakanlığı Türkiye Mekke Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title