Haberler

Sağlık Bakanlığı Yaraları Sarıyor, Belediye Evleri Temizliyor

Güncelleme:

Pansuman, iğne, muayene vb. tedavileri için devlet vatandaşının ayağına doktor kontrolünde hizmet götürüyor.

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Sağlık Bakanlığı Evde Bakım Hizmetleri ve Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordineli bir şekilde çalışarak, ilçe genelindeki hasta ve yardıma muhtaç vatandaşların yüzünü güldürüyor. Sağlık Bakanlığı Evde Bakım Hizmetlerine müracaat eden hastaların ev ortamında tedavileri gerçekleştiriliyor.

Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri ise tedavi gören yaşlı, hasta ve ihtiyaç sahibi vatandaşların manevi yaralarını sarıyor. Ev temizliği, kişisel bakım, gıda, kıyafet, kömür vb yardımlar ile hizmet sağladığı gibi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Devlet hastanesi işbirliği ile engelli aracı ve hasta yatakları ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Sındırgı Belediyesi'nin evde bakım hizmetlerinden vatandaşlar memnun durumda.

Kurumlar arasında işbirliğinin eksikleri gidererek vatandaşların memnuniyetini sağladığını belirten Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş"Belediyecilik sadece yol yapmak, bina yapmak değildir. Belediyecilik sosyal devlet anlayışını yerel yönetimler ile buluşturarak belediyelerin bir şefkat eli oluşturması ve vatandaşlarımızın her an yanında olabilmesidir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı döneminde başlattığı proje ile Türkiye'de klasik belediyecilik sistemi her alanda vatandaşa hizmet ile sosyal belediyecilik olarak değişmeye başladı. Her alanda Sosyal Devlet projesi ile vatandaşlara dokunan şefkat elini, bizler de kurumlar ile işbirliği içerisinde çalışarak yerel yönetim ile buluşturduk. Bu sistem ile vatandaş bize değil, biz vatandaşlarımızın ayağına gidiyoruz. Sındırgı Evde Sağlık Hizmetleri, büyükşehir belediyemiz, Kaymakamlığımız ve Devlet Hastanemiz ile koordinasyonu sağlayarak verdiğimiz evde bakım hizmeti ile yaşlı, hasta ve engellilerimizin düzenli olarak sağlık bakımlarını gerçekleştiriyor, talepleri doğrultusunda ihtiyaçlarını karşılıyoruz." Dedi.
3 Yılda 6840 Evde Bakım Ziyareti Gerçekleştirildi

Göreve geldiği günden bu yana 6840 evde bakım ziyareti gerçekleştirildiğini belirten Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem yavaş"Bu kapsamda verilen sağlık hizmetlerinin yanında ev temizliği, kişisel bakım, yardımlar ile vatandaşlarımıza sosyal belediyeciliği sunuyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ile işbirliği ile 62 engelli vatandaşımıza verdiğimiz akülü araç ile daha rahat hareket edebilmelerini sağladık, engelleri ortadan kaldırıyoruz. Devlet Hastanemiz ile koordineli çalışarak hasta yataklarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Elden Ele, Evden Eve kampanyası ile hayırsever vatandaşlarımız ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı buluşturuyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızın ihtiyaç fazlası kullanılabilir durumdaki eşyalarını evlerinden alıyor, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Belediyemizin de katkıları ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gıda, kömür, eşya, kıyafet vb. yardımlarda bulunuyoruz. Bu projelerin en güzel yanı ise hizmet verdiğimiz yaşlı, engelli ve hastalarımızın yüzlerinde oluşan tatlı bir tebessüm ve hayır dualarını almak oluyor. Sındırgı Belediyesi olarak her alanda sosyal belediyecilik ile vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz."dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sağlık Bakanlığı Ekrem Yavaş Balıkesir Sındırgı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title