Haberler

Sağlık Bakanlığı'ndan Sinop'a 200 Bisiklet

Sağlık Bakanlığı’nın “Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi” kapsamında Sinop’ta 200 bisiklet dağıtıldı.

Sağlık Bakanlığı'nın "Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi" kapsamında Sinop'ta 200 bisiklet dağıtıldı.

Sinop İstiklal İlkokulu bahçesinde düzenlenen bisiklet dağıtım törenine Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Azize Çelik, davetliler ve öğrenciler katıldı. Programda ilk olarak obezite ile ilgili kısa bir sunum yapıldı.

İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Azize Çelik yaptığı konuşmada, "Günümüzde sadece ülkemizde değil, dünyanın bir çok bölgesinde obezite giderek artan bir vakadır. Sadece yetişkinlerde değil, özellikle çocuklarımızı ve gençlerimizi etkiliyor. Obezite kalp rahatsızlıkları, diyabet, hiper tansiyon, kanser türleri gibi bir takım hastalıkları tetiklemekte. Bu durum ülkelerin ekonomisini de olumsuz olarak etkilemektedir. Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Türkiye sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programı kapsamında özellikle çocuklarımız ve gençlerimizin fiziksel aktivite alışkanlığını kazandırabilmek ve bu şekilde sağlığın korunması amacı ile Milli Eğitim Bakanlığınca 5. 6. ve 7. sınıflarda seçmeli ders olarak spor ve fiziki etkinlikler dersini açan, bisiklete binme modülünü uygulayan ütün okullarımızdaki öğrencilerimize Sağlık Bakanımızca bisiklet dağıtımı planlanmıştır. Bu bağlamda öğrencilerimize hediye edilen bu bisikletlerin faydalı olacağına inanıyorum" dedi.

Yapılan konuşma sonrasında ise İstiklal İlkokulu'na verilen toplamda 10 adet bisiklet için kurdele kesildi. Açılış töreninden sonra bisikletler çocuklara teslim edildi. İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner ise çocuklarla birlikte bisiklete binerek okul bahçesinde turladı. Program hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile son buldu. - SİNOP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sağlık Bakanlığı Ozan Kaya Çetinkaya Sinop Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title