Haberler

Sağlık Bakanlığı'ndan 'Bebeğini Almazlarsa Kolunu Kaybedecek' Haberine Açıklama

Sağlık Bakanlığı, "Bebeğini almazlarsa kolunu kaybedecek” haberinde yer alan kürtaj için Bakanlıktan özel izin beklendiği ya da Bakanlığın bu duruma özel izin verdiği gibi ifadelerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı, "Bebeğini almazlarsa kolunu kaybedecek" haberinde yer alan kürtaj için Bakanlıktan özel izin beklendiği ya da Bakanlığın bu duruma özel izin verdiği gibi ifadelerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, medyada "Bebeğini almazlarsa kolunu kaybedecek" başlıklı habere dün yapılan açıklamanın bugün medyaya yansımalarında bazı değerlendirme hataları bulunduğu anlaşıldığından yeniden bir açıklama yapılmasına gerek duyulduğu kaydedildi. Açıklamada, "Daha önce defaten yaptığımız açıklamalarda 10 haftadan önce yapılan yasal kürtaj işlemlerinin Bakanlığımıza bağlı hastanelerde yapılmasında herhangi bir kısıtlama bulunmadığı, tıbbi gereklilik durumlarında ise ilgili hekimin uygun gördüğü vakalar için heyet raporu alınarak gebelik sonlandırma işlemi yapıldığı belirtilmiştir" denildi.

Habere konu olan anne adayının durumu için İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Riskli Gebelikleri Değerlendirme Tıbbi Konseyi'nin toplandığı ve hastanın sağlık durumunun detaylı olarak değerlendirildiği belirtilen açıklamada, "Konsey bu değerlendirme neticesinde annenin genel sağlık durumu ve devam eden tedavisi bulunduğundan gebeliğin sonlandırılmasına karar vermiştir. Bu uygulama mevzuatla belirlenmiş normal bir uygulama olup, konseyin kararına Bakanlığımızın müdahil olması, yönlendirmesi gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Basına yansıdığı şekliyle kürtaj için Bakanlıktan özel izin beklendiği ya da Bakanlığımızın bu duruma özel izin verdiği gibi ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır" ifadelerine yer verildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Bakanlığı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title