Haberler

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Gümüş - TSK'ya Bağlı Hastanelerin Bakanlığa Devredilmesi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : GATA bina girişi Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş'ün açıklamaları ANKARA - Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

GATA bina girişi

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş'ün açıklamaları ANKARA - Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Gümüş: "Yaralı askerimiz veya yakınları GATA'ya gelmek isterse, herhangi bir sevk zincirine tabi olmaksızın, kendi talebiyle o bölgeden buraya yaralımızın gelmesini sağlayacağız. Bununla ilgili genelgemizi bu hafta gönderdik. Normalde bir ildeki en büyük merkez işlemi yaptırabiliyorsa orada yaptırıyorduk ama askeri personelimizin bu talebi varsa, talebi doğrultusunda sevkini gerçekleştireceğiz."

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş: "(TSK'ya bağlı hastanelerin Bakanlığa devredilmesi) Bu hastaneler içerisinde Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi, Bilkent'teki Gazi Fizik Tedavi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve İstanbul'da Abdülhamit Eğitim Araştırma Hastanaleri içinde Milli Savunma Bakanlığı irtibat ofisi kurulacak. Bu koordinasyon biriminde bir komutanımız görev alacak, poliklinik sorumlusu bir astsubayımız olacak. Şehit ve gazi yakınlarıyla ilgilenen bir birim olacak ve ayrıca silahlı mücadele nedeniyle yaralanan askerlerimizin sevk organizasyonu yapacak bir birim olacak."

Kaynak: AA / Güncel

Sağlık Bakanlığı Eyüp Gümüş Politika Güncel Haberler

title