Haberler

Sağlık Bakanlığı Heyeti Kırgızistan'da

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te çalışmalarda bulunan Sağlık Bakanlığı heyeti, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yapımı sürdürülen 51 yataklı hastanede istihdam edilecek sağlık personelinin seçimi için gerçekleştirilen mülakatın birinci aşamasını tamamladı.

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te çalışmalarda bulunan Sağlık Bakanlığı heyeti, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yapımı sürdürülen 51 yataklı hastanede istihdam edilecek sağlık personelinin seçimi için gerçekleştirilen mülakatın birinci aşamasını tamamladı.

Sağlık Bakanlığı ile TİKA heyetlerinin hastanede çalışacak sağlık personeli alımı için Kırgızistan Sağlık Bakanlığı Eğitim Merkezinde ortaklaşa gerçekleştirdiği sözlü mülakata iki günde 150 adayın katıldığı öğrenildi.

"Kırgız-Türk Dostluğu Bişkek Hastanesi"nin işletmesine proje danışmanlığı yapan Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Nurullah Zengin, AA muhabirine, temaslar çerçevesinde, yapımı hızla devam eden ve bu yıl açılması planlanan "Kırgız-Türk Dostluğu Bişkek Hastanesi"nin statüsünü, işleyiş prensiplerini ve hastanede çalışacak sağlık personelinin seçim çalışmalarında bulunduklarını anlattı.

Zengin, üç yıl üzerinde çalıştıkları hastanenin, bölgede "örnek bir proje" olacağına inandıklarını söyledi.

Bişkek'te Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile bu hastanenin çalışma planını geliştirdiklerini anlatan Zengin, hastanede kurulacak birimlerle ülkedeki sağlık ihtiyaçlarının giderilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Zengin, hastanede Türkiye'den sağlık çalışanları ve hekimlerin de görev yapacağını, böylece bilgi ve tecrübe ile Kırgızistan'da sağlık hizmetlerinin ve sağlık sisteminin iyileştirilmesini amaçladıklarını kaydetti.

Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Dairesi Başkanı Dr. Selami Kılıç'ın başkanlığındaki heyette, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Nurullah Zengin, Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Fevzi Altuntaş ve Başhekim Yardımcısı Dr. Halil Yılmaz ile Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı Birinci Hukuk Müşaviri Erol Demirci yer aldı.

Bişkek'in batısında 13 bin 500 metrekarelik alanda inşa edilen dört katlı "Kırgız-Türk Dostluğu Bişkek Hastanesi"nde 2 ameliyathane, yoğun bakım ünitesi, ultrason ve röntgen birimleri, konferans salonu ve modern laboratuvarlar bulunacak.

Kaynak: AA / Güncel

Sağlık Bakanlığı Kırgızistan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title