Haberler

Sağlık Bakanı'ndan "Ethem Sarısülük" Yanıtı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ethem Sarısülük'ün ölüm tarihine ilişkin soruya, klinik ve laboratuvar testlerinin birlikte desteklemediği bir durumda hastaya beyin ölümü tanısı koymanın mümkün olmadığı yanıtını verdi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ethem Sarısülük'ün ölüm tarihine ilişkin soruya, klinik ve laboratuvar testlerinin birlikte desteklemediği bir durumda hastaya beyin ölümü tanısı koymanın mümkün olmadığı yanıtını verdi.

Gezi Parkı olaylarını soran CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Ankara Numune Hastanesine kaldırılan Ethem Sarısülük'ün daha ilk gün öldüğü söylenmesine karşın, ölüm açıklaması neden geciktirilmiştir" diye sordu.

-"OLAYLAR SIRASINDA 4 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİR"-

Soru önergesini yanıtlayan Sağlık Bakanı, Gezi Parkı'na destek amacıyla yurdun değişik yerlerinde destek eylemlerine katılarak uğradıkları şiddet sonucu hastaneye başvurup ayakta tedavi edilen kişi sayısının 23 Eylül 2013 tarihi itibarıyla 4 bin 355 kişi olduğunu açıkladı. Tüm yurtta olaylar sırasında yatarak tedavi edilen hasta sayısının 119 olduğunu belirten Sağlık Bakanı, biber gazı sebebiyle rahatsızlanarak tedavi için hastanelere başvuran kişi sayısının 905 olduğunu kaydetti. Tüm yurtta travma, çarpma, yaralanma, kırık sonucu 767 kişinin hastanelere başvurduğunu belirten Sağlık Bakanı, olaylar sırasında 4 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti.

-"KLİNİK VE LABORATUVAR TESTLERİNİN BİRLİKTE DESTEKLEMEDİĞİ BİR DURUMDA HASTAYA BEYİN ÖLÜMÜ TANISI KOYMAK MÜMKÜN DEĞİLDİR"-

Ethem Sarısülük'ün beyin ölümünün 13 Haziran 2013 tarihi saat 19.00'da gerçekleştiğini kaydeden Sağlık Bakanı, beyin ölümü kararının Beyin ve Sinir Cerrahisi, Nöroloji ve Kardiyoloji hekimlerince raporlandığını söyledi. Hastanın yakınlarına günlük bilgi verildiğini belirten Sağlık Bakanı, "12 Haziran 2013 tarihinde klinik olarak beyin ölümünün belirtilerinin mevcut olduğu ancak laboratuvar testlerinin (apne testi ve kraniyal doppler incelenmesi) bu durumu desteklemediği yasal olarak beyin ölümü raporu verilemeyeceği açık ve net bir şekilde anlatılmıştır. Klinik ve laboratuvar testlerinin birlikte desteklemediği bir durumda hastaya beyin ölümü tanısı koymak mümkün değildir" dedi.

-"26 KİŞİ HASTANENİN YOĞUN BAKIM ÜNİTELERİNDE TEDAVİ EDİLDİ-

Gezi Parkı olayları sırasında durumu ağır olan 26 kişinin hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde tedavi edildiğini belirten Sağlık Bakanı, "Olaylar sırasında Abdullah Cömert (22 yaş), polis memuru Mustafa Sarı (27 yaş), Ethem Sarısülük (26 yaş), Ali İsmail Korkmaz (19 yaş) hayatını kaybetmiştir" açıklamasını yaptı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Ethem Sarısülük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title