Haberler

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Tekirdağ'da

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Anadolu'da da bir söz var, 'Avlanmak için kuşlara atılan yem, cömertlikten veya mertlikten değildir' derler.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Anadolu'da da bir söz var, 'Avlanmak için kuşlara atılan yem, cömertlikten veya mertlikten değildir' derler. Birileri kuşlara yem atar gibi vaatlerde bulunuyor. Halbuki bu millet kuş beyinli değil. Esasında bu millete kuş beyinli muamelesi yapanlar kuş beyinlilerdir" dedi.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki bir otelde düzenlenen etkinlikte, iş adamları ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile bir araya gelen Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin önemli bir sürece girdiğini söyledi.

AK Parti'nin kurulduğu günden bugüne kadar Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için çalıştıklarını belirten Müezzinoğlu, "AK Parti iktidarı döneminde, baktığımızda hayal edilebilen, hesap edilebilen birçok hizmeti fazlasıyla yapabildik ve bunun mutluluğunu gururunu yaşıyoruz. Ama geldiğimiz noktaya baktığımızda merdivende hala çıkılması gereken çok önemli basamaklar çok önemli katedilmesi gereken mesafeler var" diye konuştu.

Müezzinoğlu, AK Parti'nin milletin partisi olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Biz milletin partisiyiz, 78 milyon ülke insanının hayallerinin, umutlarının temsilcisiyiz. 78 milyon ülke insanının değerleriyle birlikte yürüyen ve onu yarınlara bu anlayışla taşıyan bir siyasi anlayışın mensuplarıyız. Dolayısıyla hiç kimseyi dışlamadan, hiç kimseyi kötülemeden, herkesi ama herkesi bu ay yıldızlı bayrağın altında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan onur ve gurur duyan herkesi kucaklamak... Aramızda hep söylediğim gibi 3 tane kelimenin karşılığı olanlara yer yoktur. Aramızda hırsızlara yer yoktur, aramızda ahlaksızlara yer yoktur, aramızda vatan hainlerine yer yoktur. Onun dışında tüm milletimizi kucaklamak, hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun, hangi inanç tarzının mensubu olursa olsun, hangi meşrebin hangi mezhebin mensubu olursa olsun, yaşam tarzı ne olursa olsun onların yarınlarını bugünlerini tayin etme, AK Parti olarak bizim görevimizdir, bizim sorumluluğumuzdur. Bu hem insani hem siyasi hem de mili görevimizdir."

Bakan Müezzinoğlu, artık milletle beraber yürüyen, milletin geleceğini merkeze alan, yarınlarını bugünden daha iyi yapma derdinde olan bir siyasi anlayışın mensupları olduklarını anlatarak, şöyle devam etti:

"Milletin bize verdiği gücü asla birilerine teslim etmeyeceğiz. Milletin iradesini, milli iradeyi milletten yana kullandık, ona müdahale etmek isteyenleri de elimizin tersiyle ittik, itmeye de devam edeceğiz. Bundan sonraki süreçte artık sandık iradesi, bu ülkenin vazgeçilmezidir. Milli iradenin hak ve hukukunun korunması bizim asla vazgeçemeyeceğimiz temel ilkemizdir. O varsa büyüme var, o varsa istikrar var, o varsa gelecek hayallerinin peşinde koşma var."

Müezzinoğlu, dünyanın çok ciddi krizlere girdiği dönemde Türkiye'de kriz yaşatmadıklarını belirterek,  "Faizlerin düşürülmesiyle ilgili yaptığımız bütün çalışmaları, birileri artık 'milli irade benim ümüğümü sıkıyor' diyen çıkar çevreleri, faiz lobileri, gezi olayları gibi farklı farklı senaryolarla 17 Aralık gibi farklı farklı tuzaklarla bu milletin ümüğünü yeniden sıkma fırsatı yakalamaya çalıştılar. Ama artık yağma yok. Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. AK Parti var, millet var, milletle beraber yürüyen bir siyasi anlayış var" dedi.

Türkiye'de sağlık alanında birçok hizmeti gerçekleştirdiklerini aktaran Müezzinoğlu,  "Şehir hastaneleri geliyor şimdi, inşallah burada, Tekirdağımızda da 4 Mayıs'ta, Tekirdağ şehir hastanesinin son teklifini alıyoruz. 4 Mayıs'ta aldığımız son tekliften sonra bir hafta içinde ihale sürecini tamamlayacağız ve inşallah mayıs ortalarında ihale süreçlerini tamamlamış olacağız, Tekirdağ'a son derece modern bir hastane yapacağız" ifadelerini kullandı.

"Kuşlara yem atar gibi vaatlerde bulunuyorlar"

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, seçim sürecinde birilerinin fırsatçılık yapmaya çalıştığını dile getirerek, "Birileri siyasi istikrarı bozmaya çalışıyor. Birileri milleti sanki bidon kafalı zannediyor, göbeğini kaşıyan adam zannediyor. Biliyorsunuz Trakya çocuğuyum, bizim orada çocukluğumuzda hep şu laf söylenirdi. Adamakla mal tükenmez. Birileri şimdi bol bol adıyor. Bol keseden" değerlendirmesinde bulundu.

Muhalefet partilerini eleştiren Müezzinoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Anadolu'da da bir söz var, 'Avlanmak için kuşlara atılan yem, cömertlikten veya mertlikten değildir' derler. Birileri kuşlara yem atar gibi vaatlerde bulunuyor. Halbuki bu millet kuş beyinli değil. Esasında bu millete kuş beyinli muamelesi yapanlar kuş beyinlilerdir?. Bu milleti, asla milletle beraber yürümeyen, milletin derdini dert edinmeyen, millet için alın teri dökmeyen millet için beyin teri dökmeyenler, esasında milletin imkanlarını bir başkalarına pas etmek için yine başladılar darı serper gibi vaat serpiyorlar. Kuşlara darı serpilir ya öyle vaat serpiyorlar."

Türkiye'de yapımı devam eden 36 bin yataklı 226 hastaneden 97'sinin 4 ay içinde hizmete açılacağını bildiren Müezzinoğlu, "Biz istikrarı, milli iradeyi ve siyasi istikrar ile birlikte ekonomik istikrarı, ekonomik istikrar ile birlikte büyümeyi hedefledik. 36 bin yatak kapasiteli hastanelerimiz 2017 başı itibarıyla bitmiş olacak. Şimdi de 43 yeni hastanenin ihale süreçlerini başlatıyoruz. Bunlar lafla olmuyor... İnşallah Türkiye'yi yalnız 78 milyon ülke insanına sağlık hizmeti sunan bir ülke değil, yakın coğrafyasında 1,5 milyar insana da sağlık turizminde hizmet verecek bölgenin merkezi yapacağız" diye konuştu.

Etkinliğin ardından, Müezzinoğlu Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Paralimpik Boccia Milli Takım sporcuları ile bir süre sohbet ederek boccia oynadı.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Müezzinoğlu Ak Parti Tekirdağ Çorlu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title