Haberler

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Muğla'da

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, tüm gün  yayası hakkında verilen durdurma kararı ile ilgili olarak, "Muayenehanelerin kapatılması ile ilgili 3 aylık süre konusunda yürütmesi durduruldu. Diğer bütünü hakkında herhangi bir sıkıntılı süreç yok. Genelini görüştükten sonraki karar sürecini bekleyeceğiz" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Hilton Dalaman Sarıgerme Resort Otel'de düzenlenen V. Ulusal Haseki Tıp Kongresi'ne katılmak için Dalaman'a geldi.

Eşi Faize Müezznoğlu ile Dalaman Havalimanı'na gelen Müezzinoğlu'nu Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve eşi Fatma Dilek Güvençer, İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk karşıladı.

Müezzinoğlu, havalimanı çıkışında gazetecilerin, Anayasa Mahkemesi'nin kamuoyunda "tam gün yasası" olarak bilinen düzenlemedeki tıp fakültelerindeki öğretim üyelerinin muayenehanelerinin 18 Nisan'a kadar kapatılmasını öngören hükümlerin yürürlüğünü durdurmasıyla ilgili sorularını yanıtladı.

"Muayenehanelerin kapatılması ile ilgili 3 aylık süre konusunda yürütmesi durduruldu. Diğer bütünü hakkında herhangi bir sıkıntılı süreç yok. Genelini görüştükten sonraki karar sürecini bekleyeceğiz" diyen Müezzinoğlu, "Bizim yasal düzenlememiz ile ilgili 18 Nisan'da muayenehanelerin kapatılma süreci ile ilgili kısım dışında bütünde sıkıntımız yok. Diğer düzenlemelerimiz devreye girdiğine göre o süreci de bekleyeceğiz" diye konuştu. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Müezzinoğlu Dalaman Hilton Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title